<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=163853" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: С над 40% се ср...

Как чатботът на Google изтри 170 млрд. долара от пазарната стойност на Alphabet

10 Февруари 2023
0 176

Как чатботът на Google изтри 170 млрд. долара от пазарната стойност на Alphabet?

Базираният на изкуствен интелект чатбот ChatGPT предизвика фурор. Много анализатори смятат, че той ще промени начина, по който търсим в интернет. Затова в опит да защити лидерското си място компанията зад Google представи своя алтернатива. Тя е базирана на AI –  Apprentice Bard. Чатботът е наричан за по-кратко само Bard.

Новият продукт на Google обаче допусна грешка в първата си публична изява, пише bTV.

Как чатботът на Google изтри 170 млрд. долара от пазарната стойност на Alphabet
Снимка: iStock

В отговор на запитване за космическия телескоп Джеймс Уеб Bard дава отговор, че той е първият, направил снимки на планета извън Слънчевата система. Но това не е точно така. Първата потвърдена снимка на планета отвъд Слънчевата система датира от 2005 г.  Звездата GQ Lupi е наблюдавана от екип европейски астрономи през 1999 г. Те са направили три изображения с помощта на Very Large Telescope (VLT) на Европейската южна обсерватория в Чили. Космическият телескоп Хъбъл и японският телескоп Субару също допринасят за изображението.

Microsoft ще инвестира маса пари в чатбота на Мъск

Заради допуснатата грешка акциите на компанията майка на Google Alphabet се сринаха със 7,7%. Появиха се опасения за компетентността на Bard, който е конкурент на ChatGPT. Разгромът е изтрил около 170 милиарда долара пазарна стойност.

Как чатботът на Google изтри 170 млрд. долара от пазарната стойност на Alphabet

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции