<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146998" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кой град ...

Как се образуват и опасни ли са следите от самолети в небето (видео)

08 Октомври 2022
1 3726

Как се образуват и опасни ли са следите от самолети в небето – множество снимки със следи от самолети в небето се появиха и тези дни в социалните мрежи. Подобни гледки са ежедневие, но привържениците на конспиративната теория за кемтрейлс смятат, че така се разпръскват отровни химикали.

В разгара на пандемията единственото по-разпространено от информацията за развитието на епидемията от Covid-19 у нас бяха конспиративните теории за вируса. Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт представиха някои от най-популярните от тях. Сред тях и тази за кемтрейлс. Вижте репортажа ТУК.

За 5G, кемтрейлс и други популярни теории (Коментарът на “Господарите”)

Как се образуват и опасни ли са следите от самолети в небето (видео)

Всъщност самолетните дири не са отрови, а кондензационни следи, обясняват учените.

„Това са облаци от микроскопични ледени кристали на височини от над 6-8 км., където прелитат гражданските самолети. Над България, поради войната в Украйна, и над Румъния, у нас трафикът е засилен, но няма нищо опасно”, уверява синоптикът Петър Янков.

След някои самолети „опашките” изчезват за минути, а при други остават за дълго. Рекордът е 18 часа. Причината се крие в скоростта на вятъра, атмосферното налягане и температурата.

„В един момент се получава като шапка отгоре, която с часове не се разсейва и казват: „Нас с  химикали ни отровиха отгоре” и теорията започва да работи”, твърди авиоекспертът Ангел Борисов.

Източник и видео: NOVA

Как се образуват и опасни ли са следите от самолети в небето (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции