<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113226" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: CNN Business обяви ...

Какви опасности дебнат децата в интернет и как да ги предпазим?

27 Декември 2021
0 269

Какви опасности дебнат децата в интернет и как да ги предпазим? Отговор дава материал на NOVA.

„През последните две години, основно заради пандемията, има драстично увеличение на сексуалните престъпления срещу деца. Най-популярно е сексуалното изнудване в различни социални мрежи”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” експертът по киберсигурност  Явор Колев.

Какви опасности дебнат децата в интернет и как да ги предпазим?

Държавни сайтове за милиони поставят на риск личните ни данни (РЕПОРТАЖ)

По думите му децата често създават свои профили, в които публикуват снимки, често предизвикателни, които са извън родителския контрол. „Така често те стават обект на тормоз и заплахи от злонамерени хора”, посочи той. И допълни: „Важна е превенцията. Не трябва да допускаме децата да стават жертва на подобни престъпления. Това не трябва да е задача само на полицията, но и на родителите и на училището”.

„Интернет се е превърнал в наше ежедневие. Напоследък имам доста голям контакт с подрастващи. Мисля, че мога да им дам личен пример как да сърфират безопасно в интернет и да са запознати с опасностите”, заяви олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, която е част от кампания за безопасен интернет за децата.

Какви опасности дебнат децата в интернет и как да ги предпазим?

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции