<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140100" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първи изявле...

Какво се договориха Путин и Ердоган след четиричасовата среща в Сочи

05 Август 2022
0 533

Какво се договориха Путин и Ердоган след четиричасовата среща в Сочи – говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди пред агенция ТАСС, че преговорите са приключили, пише Dir.bg.

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган са приели съвместно изявление след преговорите.

Първи изявления на Путин и Ердоган за срещата им в Сочи (видео)

Двамата лидери са подчертали необходимостта от изпълнението на споразуменията от Истанбул, включително безпроблемния износ на зърно от Русия. Путин и Ердоган са се договорили и за увеличаване на стокообмена между Русия и Турция, както и за засилване на сътрудничеството в транспортната сфера, промишлеността, селското стопанство, строителството. Те са подчертали ключовото значение на отношенията между Русия и Турция за постигането на регионална и международна стабилност.

Следващата среща на Съвета за двустранно сътрудничество на високо равнище, ръководена от държавните глави, ще се проведе на турска територия.

В изявлението на двамата лидери е посочено още, че Путин и Ердоган са подчертали, че е важно да бъде съхранено единството и териториалната цялост на Сирия. Те са изразили и силна подкрепа за суверенитета и единството на Либия.

Президентите са обсъдили доставките на газ в Турция и са се договорили за частично заплащане в рубли.

Източник: Dir.bg

Какво се договориха Путин и Ердоган след четиричасовата среща в Сочи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции