<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151013" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: КФН иска поск...

Какво се знае два дни след трагичния инцидент при авиошоу в Тексас? (видео)

15 Ноември 2022
0 126

Какво се знае два дни след трагичния инцидент при авиошоу в Тексас?

Идентифицираха телата на всички шест загинали ветерани при стаховитата катастрофа в небето над Далас на 12 ноември, съобщава NBC News. Два ретро самолета на Военновъздушните сили на САЩ се сблъскаха по време на авиошоуто Wings Over Dallas.

Екипажите на двете машини Тери Баркър, Крейг Хътън, Кевин Мичълс, Дан Рейгън, Ленърд Рут и Кърт Роуи бяха идентифицирани при обследването на останките след катастрофата. Всички те са били членове на неправителствена организация, “посветена на реставрирането на летателни машини от Втората световна война”.

Малко след обяд на 12 ноември бомбардировач “Боинг B-17”, познат като “летяща крепост”, бе застигнат от “Бел P-63”. Последва удар и взрив над летището в Далас. Отломките от двата самолета са паднали раздробени в широк периметър около мястото на катастрофата. Все още не се уточнява кои от ветераните летци са били на борда на бомбардировача и кои на по-малкия боен самолет.

Възпоменателният главен изпълнителен директор на военновъздушните сили Ханк Коутс заяви, че има много строг подбор при обучението на ветерани. Кандидатите се проверяват внимателно и се избират предимно пенсионирани пилоти.

“Това бяха много добре обучени мъже и те не за първи път излизат на подобно мероприятие”, каза той на пресконференция в събота.

Какво се знае два дни след трагичния инцидент при авиошоу в Тексас?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции