<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148933" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Милиардер ра...

Кание Уест вече не е милиардер

28 Октомври 2022
0 175

Кание Уест вече не е милиардер, докладва Forbes.

Кание запазва подозрително мълчание, след като сам саботира партньорството си с Adidas. Според авторитетното издание този ход на изпълнителя му е коствал 1,5 милиарда долара.

Нетното състояние на Уест в момента възлиза на 400 милиона долара. Пазарната оценка на Yeezy, компанията за маратонки и облека на изпълнителя, се срина след скъсване на партньорските отношения с GAP и Adidas.

Рапърът за първи път се появи в списъка на милиардерите на Forbes през април 2020 г. Кание се гордее със статута си на милиардер, постигнал всичко сам. Тази позиция обаче бе силно зависима от успешното партньорство между Yeezy и Adidas.

Припомняме, че изпълнителят многократно е проявявал признаци на нестабилност и влошаващо се психическо състояние през годините. Тези проблеми изглежда бяха обострени от развода му с Ким Кардашиян в началото на 2021 г.

Кание Уест разкри, че не е прочел нито една книга в живота си (видео)

Възгледите на Кание Уест се оказаха пагубни за самия него

Краят на сътрудничеството им дойде след видео на Уест в социалните мрежи, в което той осмива немския гигант в спортното облеко. “Мога да изразявам антисемитски възгледи и Adidas няма какво да направи? Сега какво? Сега какво?”, казва изпълнителят арогантно в клипа. И така, за броени минути, той вече не беше милиардер.

Според Bloomberg само бизнесът Yeezy, на който Кание е едноличен собственик, някога е бил оценяван между 3,2 и 4,7 милиарда долара от UBS Груп през 2021 г. Прогнозираните печалби на компанията на рапъра от партньорството с Adidas варираха от 1,75 до 3 милиарда долара.

Множеството антисемитски изказвания на Кание бяха последвани от мигновен разрив между двете компании на 25 октомври. Yeezy вече има малко оставащи приходи и мрачна перспектива за бъдещето. Макар бизнесът да може да опита да си партнира с други брандове, желанието на останалите компании да се асоциират с марката най-вероятно ще остане ниско или несъществуващо. Yeezy официално има етикет “токсична марка”.

Уест най-вероятно няма да е доволен от развитието на събитията. Според изданията, рапърът многократно се е обръщал към Bloomberg и Forbes с молба да бъде включен в списъка на милиардерите. Дори когато се появил в него през 2020 г., Forbes споделя, че Кание се е чувствал подценен до такава степен, че им изпратил съобщение, гласящо: „Това не е милиард, а 3,3 милиарда долара. Явно никой от Forbes не знае как да брои.”

Реакциите на света

През Седмицата на модата в Париж Yeezy предизвика остри реакции с модно шоу, в което моделите носеха ризи с надпис „White Lives Matter“.

Все по-яростните изказвания на рапъра в социалните мрежи резултираха в бан от страна на Instagram и Twitter. Антисемитските атаки на изпълнителя срещу евреите, “еврейските медии” и “еврейските ционисти” се основават на убеждението му, че те се възползват от чернокожите в музикалната индустрия.

Кание Уест вече не е милиардер

Adidas не беше от първите, скъсали отношения с Уест. Банковият гигант JPMorgan Chase, Balenciaga, агенцията за таланти CAA и Анна Уинтур сред други изпревариха немската компания за спортно облекло.

Кание Уест ще купи любимата социална мрежа на крайнодесните фенове на Тръмп

В изявление на Adidas от 25-ти октомври се казва: “Не толерираме антисемитизъм и всякакъв друг вид език на омразата. Последните коментари и действия на г-н Уест са неприемливи, насаждащи омраза и опасни. След задълбочен преглед на ситуацията взехме решение незабавно да прекратим партньорството си с Уест и да спрем всички плащания към неговите компании”. Според анализатора Дейвид Суор Adidas също ще претърпи тежки загуби тази година, но не колкото Yeezy.

Попитан за изявление относно скъсването на партньорствата с Balenciaga и GAP, Уест отговаря: “Не съм загубил никакви пари. Те никога не са ми плащали.”

Остатъкът от богатството на Кание в момента се състои в портфолиото му от невдижимо имущество, музикалния му каталог, 5%-овия му дял в Skims на Ким Кардашиян и около 122 милиона долара кеш и в акции.

Кание Уест вече не е милиардер

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции