<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120316" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

“Кървавата война на Путин”: Западните медии изобразиха руския президент като Хитлер

25 Февруари 2022
0 813

“Кървавата война на Путин” – такива заглавия пишат западните издания по повод руско-украинския конфликт. На първите страници на вестниците е поместена снимка на ранена по време на атаката жена. Президентът на Русия Путин пък е изобразен като Хитлер – с отличителните коса и мустак и прозвището “Путлер”. Това се вижда в “Mirror”, “Daily Express”, “Daily Mail” и много други.

Виталий Кличко: С брат ми ще се бием в кървавата война, която ще последва

Западните лидери са обмислят дали да премахнат Русия от международната система за разплащания SWIFT.

Британският премиер Борис Джонсън държи “много твърдо” на тази мярка, докато Германия предупреди да не се прибягва до нея.

"Кървавата война на Путин": Западните медии изобразиха руския президент като Хитлер

Вчера американският президент Джо Байдън наложи пакет от тежки икономически санкции срещу руски банки и олигарси и обеща руският президент да плати скъпо за инвазията в Украйна, посочва вестникът. В пакета липсва изваждането на Русия от системата за международни разплащания SWIFT. Според много анализатори това би била най-сурова мярка.

Затворник разгневи мрежата, сравнявайки килията си с хотелска стая

"Кървавата война на Путин": Западните медии изобразиха руския президент като Хитлер

“Санкциите . . . срещу всички техни банки имат същите последици, а може би дори по-тежки последици от изваждането от SWIFT”, цитира изданието думите на Байдън, който добави: “Това винаги остава опция, но точно сега това не е средство, към което останалата част от Европа иска да прибегне.”

Украйна твърди за повишена радиация край Чернобил, Русия отрича

По-рано вчера германският канцлер Олаф Шолц е предупредил, че страната му има резерви срещу прилагането на толкова радикална мярка.

“Кървавата война на Путин”: Западните медии изобразиха руския президент като Хитлер

Източник: DIR.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции