<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154054" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мароко изхвъ...

Катар иска да домакинства и олимпийските игри през 2026 г.

06 Декември 2022
0 192

Катар иска да домакинства и олимпийските игри през 2026 г. Това пише Мениджър Нюз, позовавайки се на Ройтерс.

Ритник в главата от легендарен футболист (видео)

Катар иска да домакинства и олимпийските игри през 2026 г.

Страната, която стана първият домакин на световно по футбол от арабския свят, беше подложена на сериозни критики. Причината: отношението към работници емигранти, помогнали за изграждането на необходимата инфраструктура за турнира. Въпреки това самите катарци са окуражени от успешното провеждане на най-големия футболен турнир. И сега насочват вниманието си към летните олимпийски игри.

До момента те никога не са били организирани в мюсюлманска страна.

“Ройтерс” съобщава, че в страната преобладава мнение, че е в силна позиция да се кандидатира за домакин на игрите през 2036 г., след като е демонстрирала капацитета си.

Агенцията посочва, че новата инфраструктура на страната вероятно ще отговори на изискванията на Международния олимпийски комитет (МОК), тъй като вече е била разработена и модернизирана за събитието на ФИФА.

Пак промяна

Предполага се също, че Катар би искал олимпийските игри да се проведат по-късно през годината. Пак далеч от традиционното лятно време, както и Световното по футбол сега. Държавата от Персийския залив е инвестирала значителни средства в разработването на технологии за климатизация на стадионите си, за да се справи горещините.

И преди Катар е изразявал желание да приеме олимпийските игри. Държавата обаче не успя да придвижи кандидатурата си за игрите през 2016 и 2020 г., които отидоха съответно в Рио де Жанейро и Токио.

Катар иска да домакинства и олимпийските игри през 2026 г.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции