<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137393" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия прекра...

Кая Калас подаде оставка като министър-председател на Естония

14 Юли 2022
0 236

Кая Калас подаде оставка като министър-председател на Естония. Заедно с нея оставка подава и цялото правителство.

Напускането на министрите от Центристката партия идва след седмици на политическа безизходица, белязана от гласуването на законопроект за образованието.

Литва, Латвия и Естония се отказаха от руския газ, “Газпром” поиска да плащаме в рубли

Кая Калас подаде оставка като министър-председател на Естония
Снимка: Twitter

След реорганизация на управляващата коалиция Калас трябва бързо да сформира ново правителство, обяви естонският президент Алар Карис.

„Подписах искането за оставка на премиера Кая Калас, но също така я помолих да състави ново правителство, което може да започне работа бързо“, написа президентът Карис в своя акаунт в Twitter.

Президентът Карис очаква новото правителство да започне работа още през следващата седмица.

Калас е предложила извънредна сесия на парламента в петък, по време на която ще поиска мандат за новата си правителствена коалиция, се казва в изявление на кабинета.

В новата коалиция към Партията на реформите на Калас се присъединиха десните консерватори от партията “Отечество” и Социалдемократическата партия. Трите партии вече са се договорили по основните линии на общата си програма.

Миналия месец Калас призова за преговори за съставяне на ново правителство, както и за единство предвид заплахите за сигурността, породени от съседството с Русия.

Източник: NOVA

Кая Калас подаде оставка като министър-председател на Естония

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Красноармеец

    11 Август 2022

    Тая мърша според която пътуването в Европа било привилегия а не право да върви да се ебе из Европа, че да не стане пак като в близкото минало ........както нас ни гонеха всички от Европа и не ни искаха и като туристи ............да не се наложи пак някой да ги освобождава

Реакции