<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131850" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Деп срещу Хър...

Кевин Спейси ще се яви доброволно във Великобритания на делото за сексуално насилие (видео)

01 Юни 2022
0 189

Актьорът Кевин Спейси ще пътува доброволно до Великобритания, за да се изправи срещу обвиненията за сексуално насилие, отправени към него. Това съобщи Булевард България, позовавайки се на The Guardian.

Носителят на две награди “Оскар” изпрати официално становище по въпроса до предаването на ABC “Good Morning America”. В него твърди, че е уверен във възможността си да докаже своята невинност.

Кевин Спейси е обвинен за четири сексуални посегателства срещу мъже (видео)

Той е обвинен в пет нападения над трима отделни мъже в Англия в периода между 2005 и 2013 година.
Продуцентите на "Къща от карти" съдят Кевин Спейси за 31 млн. долара

Ако Спейси не бе решил да пътува до Великобритания доброволно, щеше да се наложи да бъдат задействани официални процедури за неговата екстрадация. Те могат да отнемат няколко месеца.

“Ценя високо позицията на Кралската прокуратура, в която магистратите внимателно напомниха на медиите и общността, че имам право на справедлив процес и съм невинен до доказване на противносто,” гласи съобщението на актьора.

Продуцентите на “Къща от карти” осъдиха Кевин Спейси да плати 31 млн. долара

“Макар да съм разочарован от решението им да продължат делото, доброволно ще пътувам към Великобритания при първа възможност, за да защитя себе си срещу обвиненията. Убеден съм, че ще докажа невинността си”.

Четири от предполагаемите провинения са за сексуално насилие. Петото е за “принуждаването на човек да участва в проникваща сексуална активност без взаимно съгласие”.

Две от обвиненията включват по две провинения. Двата случая от март 2005 са свързани с мъж, който в момента се намира в 40-те си години. Тези от август 2008 с мъж, който се намира в 30-те си години. Петото обвинение е по показания на друг мъж в 30-те и засяга случай на сексуално насилие от април 2013 година.

Кевин Спейси пледира невинен по обвинението за изнасилване

Разследването започна в края на 2017 година с възхода на движението #MeToo.
Кевин Спейси ще се яви доброволно във Великобритания на делото за сексуално насилие (видео)

Спейси многократно е отричал достоверността на обвиненията. Делото се отрази негативно на кариерата му, като му коства участието в популярния сериал на Netflix “House Of Cards”, където той имаше главна роля.

“Нетфликс” прекрати отношенията си с Кевин Спейси

През 2021 г. за пръв път се появи информация, че носителят на “Оскар” се завръща в киното с малка роля като детектив в италианска криминална драма “The Man Who Drew God”. В лентата се разказва за мъж, който е несправедливо заподозрян за насилие срещу дете.

По време на кино фестивала в Кан бе показан трейлърът на друг проект, в който Спейси е в главна позиция – “Peter Five Eight” на режисьора Майкъл Зайко Хол.

Кевин Спейси ще се яви доброволно във Великобритания на делото за сексуално насилие

Източник: Булевард България
Видео: YouTube/NBC News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции