<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130647" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 10 любопитни ф...

Кирил Петков: 24 май е най-светлият празник, който ни кара да се гордеем, че сме българи (видео)

24 Май 2022
0 1207

Кирил Петков: 24 май е най-светлият празник, който ни кара да се гордеем, че сме българи – това каза премиерът в празничния си поздрав, съобщава правителствената пресслужба.

“Светите братя Кирил и Методий завещаха на България най-големия и ценен дар – писмеността. Онова „А“ и „Б“, което днес ползват над 200 милиона души. Онази азбука, чрез която оставяме най-ярката следа в световната история”.

С тези думи премиерът Кирил Петков честити Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Премиерът Петков: Светите братя Кирил и Методий завещаха на България  най-големия и ценен дар

Премиерът посрещна празника заедно с учениците от столичното 7. СУ „Св. Седмочисленици“.

„Бъдете горди! Бъдете смели! Борете се за мечтите си!“ – с тези пожелания премиерът се обърна към възпитаниците на едно от най-старите български училища, в което основното си образование е получил и самият той.

Кирил Петков се отзова на поканата на гимназията да е гост на тържеството по повод 24 май. Учениците го върнаха години назад, разпитаха го за спомените му, за любимите му предмети, за получените двойки.

Кирил Петков: 24 май е най-светлият празник, който ни кара да се гордеем, че сме българи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции