<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134018" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протест пред ...

Кирил Петков, Асен Василев и Никола Минчев слязоха при протестиращите (видео)

16 Юни 2022
0 10092

Кирил Петков, Асен Василев и Никола Минчев слязоха при протестиращите.

По-рано граждани се събраха на протест пред парламента в подкрепа на Никола Минчев, който бе отстранен от поста председател на Народното събрание. Събитието беше организирано във Фейсбук под наслов: “Мафията отстрани Минчев: да защитим европейска България без мафия”.

Протест пред парламента в подкрепа на Никола Минчев (видео)

Кирил Петков, Асен Василев и Никола Минчев слязоха при протестиращите (видео)

По време на почивката, дадена от дебатите по актуализацията на бюджета, при протестиращите излязоха премиерът Кирил Петков, вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова, като и самият Никола Минчев.

Нямам думи, не съм очаквал да ми се случи това. Само мога да благодаря на новото мнозинство, че ми се случи това, каза Минчев. Продължаваме да се борим и борбата ще бъде успешна – няма съмнение в това. Благодаря ви!“, допълни той.

„Тази промяна ще стане на база всички нас. Няма да сме само ние, само вие, заедно ще го направим“, заяви премиерът Кирил Петков.

Той призова хората да не се разочароват от вота на недоверие:

„Успяхме да спечелим изборите, но ни вкараха в задкулисие. Сега това задкулисие ще бъде отрязано! Така че – победа, заедно сме, не се предавайте, ще успеем“, каза Кирил Петков.

„Ние няма да ви предадем, ще победим“, категоричен е премиерът.

„Преди малко г-н Цонев каза, че с протести се свалят правителства, но не се запазват. Аз мисля, че можем да ги опровергаем. Вяра, надежда, сигурност, че ще си отвоюваме подкрепата. Усещаме подкрепа – абсолютно, каза вицепремиерът Асен Василев. Искаме нормална държава – без шкафчета, кюлчета, хора от списъка “Магнитски” и без да се крадат пари“, допълни Василев.

„Ще се върнем отново, по-силни, няма да се откажем! Не сме си го и помисляли“, заяви Никола Минчев.

„Днес започна истинската битка с мафията. Благодарим ви, че така спонтанно се организирахте днес. Никога не се предавайте – заедно ще успеем“, каза вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова.

Източник: БНТ

Кирил Петков, Асен Василев и Никола Минчев слязоха при протестиращите (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Петър Тошев

    16 Юни 2022

    Дано слвд време както викаме за Киро, д ане викаме срещу него!

Покажи всички Скрий

Реакции