<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146355" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето за кои па...

Кирил Петков и Асен Василев с първи коментар за изборните резултати (видео)

02 Октомври 2022
0 1737

Кирил Петков и Асен Василев с първи коментар за изборните резултати. Лидерът на “Продължаваме промяната” Кирил Петков благодари за подкрепата на всички, които гласуваха днес, и които подкрепиха партията.

“Огромен брой хора вярват, че България може да бъде по-различна, успешна, да не бъде разяждана от корупция”, каза още Кирил Петков.

Той обяви, че иска да уважи избора на хората и това, че ГЕРБ е първа политическа сила. Очаква те да поемат отговорност и да направят коалиция.

Петков беше категоричен, че ще бъде изпълнено обещанието да не прави коалиция с ДПС и ГЕРБ.

Първи предварителни резултати: ГЕРБ води пред “Продължаваме промяната” (видео)

Aсен Василев обяви, че е ясно, че “Продължаваме промяната” губи изборите, вероятно с 3%. Това означава, че ГЕРБ и ДПС ще получат възможност да съставят правителство.

Василев съобщи, че от ПП ще се борят за ръст в пенсиите и борба с корупцията. Той беше категоричен, че ни чака нелека зима. И че успехът на ГЕРБ в съставянето на правителство би бил успех за всички заради предстоящата криза.

Въпреки несъгласието им с управлението на ГЕРБ, и Кирил Петков, и Асен Василев пожелаха успех на победителите.

На въпрос дали биха управлявали с ГЕРБ, Асен Василев обяви, че с тях “Продължаваме промяната” има “фундаментални различия”. Той подчерта, че волята на избирателите е ГЕРБ да управлява и няма как те да се включат в това управление.

Кирил Петков обяви, че победата на изборите означава отговорност – също както и опозицията носи отговорност. Той очаква “Продължаваме промяната” да бъде критична опозиция, която да следи внимателно действията на управляващите.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции