<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134265" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Николай Раду...

Кирил Петков: Няма да предадем държавата за нищо на света (видео)

18 Юни 2022
0 1705

Кирил Петков: Няма да предадем държавата за нищо на света – това обяви премиерът във видеообръщение във Facebook.

Това, че още един депутат – Кирил Симеонов, взе правилното решение, според мен, че ще гласува в подкрепа на правителството и няма да хвърли това правителство в спирала от политически риск, ни даде надежда, че има още хора, които мислят по тази тема. Ще дадем всичко от себе си, за да ги намерим тези хора, каза още той.

“Ако случайно не успеем и падне правителството, в следващия мандат с коалиционните ми партньори ще започнем да говорим с всеки един депутат от всички политически сили. Така ще разберем кой иска да реши дали да подкрепи това правителство, но трябва да са независими. Това, което искаме, е да прекъснем задкулисието. Всеки, който иска да е с нас, трябва да може да вземе сам решение по темите, по които това правителство ще работи. Това, което искаме вече да го няма, е някой отзад, седейки в тъмна стая, на канапе или в къща в Бояна или Банкя, да може да ръководи какво се случва на политическата сцена. Ако това успеем да откъснем, нямаме проблем да говорим с хора, които взимат решения. Те ще да бъдат част от общата ни промяна”, обясни Петков.

“Ако зависи от мен, не бих предал държавата за нищо на света. Ако има някакви други варианти, свързани с хора, на които аз вярвам – за мен позицията премиер е толкова важна, колкото аз мога да направя промяната, в която вярвам. Всички важни решения ги взимаме на четири очи. Нито един от нас в “Продължаваме Промяната” няма право да вземе самостоятелно решение за важните неща. По този начин си имаме коректив. Така ако някой направи грешна стъпка, може да се коригираме”, заяви премиерът.

Серия от срещи при визитата на българската делегация в Украйна

Светлин Стоянов: Всички без Ива, Тошко и Балабанов са склонни да напуснат Слави

Петков коментира и темата за Северна Македония.

Сега Министерството на външните работи трябва да обясни на парламентарната Комисия по външна политика в детайли френското предложение и то да вземе решение. Аз отново казвам, че няма да взема каквото и да е решение, без това да бъде подкрепено от позиция на Народното събрание, гласувано с мнозинство от него.

На въпрос, ако парламентът не вземе решение до заминаването му в Париж за срещата на върха на ЕС, Петков отговори: “Аз ще кажа точно това, което казвам и на вас. Докато не се вземе решение, аз не мога да кажа дали се вдига, или не се вдига ветото за РСМ. Това нещо съм го казвал. Винаги си държа на думата. Това съм обещал на българския народ и на българския парламент и ще го спазвам”.

Кирил Петков: Няма да предадем държавата за нищо на света. Точка. Изказване. Кирил Петков. Македония. Премиер. Изказ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции