<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120665" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев пак нес...

Кирил Петков обяви кандидата за нов военен министър (видео)

28 Февруари 2022
0 2151

Кирил Петков обяви кандидата за нов военен министър. Това е Тодор Тагарев.

Кирил Петков обяви кандидата за нов военен министър (видео)
Тодор Тагарев. Архив БулФото

Тагарев е бивш служебни министър на отбраната в кабинети на Росен Плевнелиев. Интересният момент в неговата биография е, че през 2016 г. оглавява Института по отбраната, но само 12 месеца по-късно е освободен от тогавашния служебен военен министър Стефан Янев.

Кирил Петков поиска оставката на Стефан Янев (видео)

Кирил Петков обяви кандидата за нов военен министър (видео)
Архив БулФото

Припомняме, че по-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на военния министър Стефан Янев. Предложението трябваше да бъде обсъдено днес на извънредно заседание на Министерския съвет, а преди него Петков заяви, че ще настоява оставката да се гласува от Народното събрание във вторник.

Кой ще бъде новият министър на отбраната? (видео)

Министър-председателят обясни и причините за това да поиска оставката на Янев: „Никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Второ – никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на кабинета. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Трето – мой военен министър не може да използва думичката „операция”, вместо „война”, категорично заяви премиерът.

Кирил Петков обяви кандидата за нов военен министър

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции