<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133089" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джамбазки да...

Кирил Петков опитал да убеди депутат от ИТН да подкрепи правителството

10 Юни 2022
0 847

Премиерът Кирил Петков се е срещал с депутати от “Има такъв народ” (ИТН), за да ги убеди да подкрепят правителството, въпреки решението на партията на Слави Трифонов да напусне властта, пише БНР. Новината дойде от председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Кирил Симеонов, член на бюджетната комисия, е депутатът, който пръв публично призна, че се е срещнал с премиера Петков. Той обясни, че е бил убеждаван да не се подчини на партийното решение за напускане на управлението. Разговорът се е провел снощи в офис близо до БНР, обясни той.

Кирил Петков опитал да  убеди депутат от ИТН да подкрепи правителството
Булфото

“Имахме кратка среща, на която той не ми е предлагал абсолютно нищо. Напълно съм откровен – нито постове, нито пари или всякакви такива работи, просто си поговорихме и ми каза, че ако мога да си преосмисля позицията, за да не хвърляме страната в хаос и т.н”, каза Симеонов.

И допълни: “Нищо не му отговорих. Аз му казах, че му благодаря за разговора и си заминах. Това е”, заяви още Кирил Симеонов пред журналисти.

На брифинг в НС Тошко Йорданов каза, че това не е единственият опит на министър-председателя да разцепи групата на ИТН.

“Кирил Петков е Татяна Дончева в панталон, прави същото. Тя предлагаше 500 ка, той предлага светло бъдеще. И в двата варианта за мен е корупция.

Да, Кирил Петков е говорил с наши депутати, не само с един, аз знам за трима със сигурност. Мисля, че ще говори и с четвърти, но след това, което говорим в момента може би ще му мине мерака да им се обажда”.

“Каза… не вярвам на ДАНС, не вярвам на службите, шефовете на ДАНС и на службите не са мои, а са на президента, и на мен ми трябва разследващ орган и паралелна прокуратура. Тогава аз му казах, че е това е много кофти, защото разликата между нас и ГЕРБ ще е никаква.”

Засега от ИТН не възнамеряват да напускат председателските места в комисиите. Решението било на парламента.

Кирил Петков опитал да убеди депутат от ИТН да подкрепи правителството

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции