<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127382" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Извинения за ...

Кирил Петков се срещна с Володимир Зеленски (видео)

28 Април 2022
0 3084

Българският премиер Кирил Петков и украинският президент Володимир Зеленски се срещнаха днес в Киев.

Кирил Петков се срещна с Володимир Зеленски (видео)

По-рано днес българските представители посетиха градовете Бородянка, Буча и Ирпен. 

Българска делегация, начело с Кирил Петков, заминава за Украйна

“Пълен ужас, мирни граждани стават мишени. Не е човешко да останем несъпричастни към такава трагедия”, коментира Петков по повод идеята страната ни да окаже военна помощ на Украйна.

Кирил Петков се срещна с Володимир Зеленски (видео)

На брифинга след срещата на лидерите Зеленски коментира спирането на руския газ и благодари на България за подкрепата, която оказва на страната му и на бежанците.

Президентът заяви, че Украйна е готова да дава електроенергия на България.

Относно дискусиите около оказването на военна помощ, Зеленски заяви, че всяка страна помага както може. Той искренно благодари на подкрепата, която България предлага за присъединяването на Украйна към Европейския съюз.

Кирил Петков се срещна с Володимир Зеленски (видео)

“Украйна ще спечели тази война, нямам никакво съмнение”, заяви категорично Петков. “Всички демократични страни са зад вас и ви подкрепят”.

“България ще подпомогне износа на електричество към нас и Балканите и ще се радва да превърне Варна в централна логистична точка за зърно и слънчоглед”, заяви премиерът.

“Украйна е част от европейското семейство”, допълни Петков. “Надяваме се скоро да празнуваме победата на Украйна и да я приветстваме в Европейския съюз”.

Кирил Петков се срещна със Зеленски

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции