<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122794" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Премиерът за ...

Кирил Петков след срещата с Лойд Остин: Не сме обсъждали военна подкрепа за Украйна (видео)

19 Март 2022
0 1515

Кирил Петков след срещата с Лойд Остин: Не сме обсъждали военна подкрепа за Украйна. Това заяви премиерът, който се срещна с американския военен министър. Те са обсъдили ситуацията и възможностите за защита на България.

“Войната, която Путин започна, постави цяла Европа в риск. Българското правителство има за цел да усили нашата защити. С г-н Остин говорихме и за военната мобилност. Логиститката е също толкова важна, колкото и военната техника”, каза Петков.

Кирил Петков след срещата с Лойд Остин: Не сме обсъждали военна подкрепа в Украйна

Искам да благодаря на секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин за това, че в този критичен за света момент показа истинска съюзна подкрепа към България. Това заяви още премиерът Кирил Петков.

Специално искам да благодаря, че САЩ първи отговориха на нашите искания за подсилване на бойната група, на която сме водеща страна в многофункционален елемент. САЩ се съгласиха да предоставят една рота страйкър, обяви премиерът. Той каза, че ще предложи нейният командир да е българин. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции