<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126942" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕС иска да бо...

Кирил Петков: За мен е правилно да дадем военна помощ на Украйна (видео)

23 Април 2022
1 1810

Кирил Петков: За мен е правилно да дадем военна помощ на Украйна. Премиерът заяви това в ефира на Нова.

Руските олигарси олекнаха от санкциите заради войната

Кирил Петков: За мен е правилно да дадем военна помощ на Украйна (видео)

“Това правителство много пъти ясно е казало, че ние осъждаме агресията на Русия. Мястото на Украйна е в ЕС. Това е тяхната сигурност”.

“Като Кирил Петков, не като премиер, за мен военна помощ е абсолютно правилното нещо да се направи. Но в случая съм премиер. Имам коалиционни партньори, които имат ясни “червени линии” и моята задача не е да се правя на най-смелия.”

Това коментира още Петков. И добавя:

“В момента “Демократична България” казват: “Това е нашата “червена линия”. БСП казват: “Това е нашата “червена линия”.

Трябва да помислим. Затова ще ги поканя да отидем в Киев. Защото не може човек да има по-информирано решение отколкото, когато е там. Надявам се, че тази седмица, докато парламентът е в почивка, ние ще си свършим работата като лидери. И накрая всеки ще направи стъпка назад. Ще помисли колко е важна стабилността на България и каква трябва да ни е общата позиция. Вместо да хвърляме червени линии и да махаме знамена”, заяви Петков.

Той се надява БСП и “Демократична България” да намерят общ език, а “Продължаваме промяната” ще бъде лидер в този диалог.

“Тримата ми коалиционни партньори трябва да спрат да мислят партийно. По време на война трябва да се мисли държавнически”, каза премиерът.

Кирил Петков: За мен е правилно да дадем военна помощ на Украйна (видео)

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Alexandr

    30 Май 2022

    Господин Петков, вие сте , Англосаксонском протеже, вие разрушавате страната ни, и народа ни, вие сте вредител за народа ни и страната ни

Покажи всички Скрий

Реакции