<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151904" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицай е теж...

Кмет от ДПС бе задържан за нелегален превоз на огромни количества дървесина

22 Ноември 2022
0 410

Кметът на благоевградското село Конарско, Ахмед Ахмед (от ДПС), бе задържан за 24 часа за нелегален превоз на огромни количества дървесина. За това съобщава НОВА.

Кметът е превозвал около 20 кубически метра иглолистна дървесина. Това е установено на 20 ноември при проверка от съвместна акция на служители от Регионалната дирекция по горите-Благоевград и полицията. Камионът е спрян на пътя между село Черна Места и град Якоруда. Установено е, че камионът няма превозен билет, а транспортираният материал е без контролна горска марка.

Незаконна сеч в Плевенско – бракониерите стават все по-безпощадни (видео)

Кмет от ДПС бе задържан за нелегален превоз на огромни количества дървесина
iStock

Сашо Попов, директор на Регионалната дирекция по горите, коментира казуса:

“При извършване на пълна проверка, установихме, че е имало още два автомобила, които са били част от схемата. Вчера установихме разтоварени около 30 кубика дървесина без документи за произход. Товарният автомобил, заловен от полицията, е управляван от кмета. Последните повече от 10 години не сме имали случай на установени повече от 10-15 кубика, в случая са над 40”.

Кметът на Бели Искър показа ужасяваща незаконна сеч край Самоков (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Собственик на камиона е фирмата “Диамант Рубин”, семейна фирма на кмета. Тя има спечелени на търг няколко горски обекта и сключени договори за дърводобив.

В момента се проверяват всичките обекти за дърводобив, отдадени на търг на въпросната фирма. Служители на РДГ и Югозападното държавно предприятие извършват щателна проверка за произхода на незаконната дървесина.

Видео: “Твоят ден”, NovaNews

Кмет от ДПС бе задържан за нелегален превоз на огромни количества дървесина

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции