<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148132" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Анимационен �...

Кметът на Люлин: Не бих живял в общинско жилище (РЕПОРТАЖ)

22 Октомври 2022
0 16040

Кметът на Люлин: Не бих живял в общинско жилище – така инж. Милко Младенов коментира казуса с апартамента в окаяно състояние, който от района предлагат на 6-членно семейство. Повече по случая гледайте в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

През март семейството на Васил Стефанов, състоящо се от него, съпругата му и четирите им деца, остават без жилище след семеен скандал и последващи ограничителни заповеди. Тогава те кандидатстват за общинско жилище в “Люлин” където учат три от децата им. Месеци по-късно получават покана от Общината за получаване на договор за наем. Оказва се обаче, че им предлагат настаняване в две отделни маломерни жилища в блок 464 – бивше общежитие за транспортни работници. Блокът не просто не е поддържан, а е превърнат в гето. Жилищата тънат в отпадъци, насекоми, плъхове, влага и мухъл. Условията са непоносими за хора – особено за дете със специални потребности, каквото е едно от децата в семейството. Вместо обаче да потърсят вариант семейството да получи адекватни условия, от Общината заплашват да не допускат мъжа в административната сграда. Лично кметът на района Милко Младенов казва, че ще вика полиция при всяко появяване на семейството там.

Настаняват 6-членно семейство в малко жилище на ужасите

Кореспонденцията с общината

До момента семейството на Васил Стефанов е получило предложения за настаняване в общинско жилище два пъти. Веднъж – във въпросните две стаи без връзка между тях. А след това в друго жилище с размер 17 кв.м. и в също толкова кошмарно състояние. След като отказват, Васил, Мария и децата им живеят известно време при роднини, а отскоро са на свободен наем. Това обаче е непосилно за тях. В момента работят най-големият им син, който е на 17 години, и бащата – почасово във фирма за почистване. Жената няма как да работи, защото най-малкото дете все още не посещава детска градина. Децата са принудени да стават в 5 сутринта, за да ходят на училище – живеят в другия край на София.

Отговорът на кмета

Кметът на район “Люлин” Милко Младенов далеч не прояви емпатия към семейството, обърнало се към нас. Според него няма друг вариант и ако не искат да са на улицата, хората трябва да живеят в кошмарните условия, които са им предложени. Освен това текат и съдебни дела по случая, заради които няма да им се потърси друг вариант.

Кметът обеща след като съдът приключи казуса, да спази стриктно неговото решение. А ние обещаваме внимателно да следим темата!

Това и още много от Уеба гледайте в новия епизод на “Господари на Уеба”, който е вече тук!

Кметът на Люлин: Не бих живял в общинско жилище

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции