<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125006" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Червона кали...

Кои са дъщерите на Путин и защо им наложиха санкции?

07 Април 2022
0 12327

Кои са дъщерите на Путин и защо им наложиха санкции? Отговор дава материал на NOVA.

САЩ наложиха санкции на двете пълнолетни дъщери на Владимир Путин в отговор на жестокостите, извършени по време на инвазията в Украйна. Последният пакет от икономически мерки, насочени срещу съюзниците на президента Путин и индустриите, финансиращи войната, бяха обявени днес. В това време външните министри на НАТО обмисляха как да подкрепят съпротивата на Украйна срещу силите на Москва.

Това се случва, след като Борис Джонсън заяви, че действията на руските сили в Украйна изглеждат близки до „геноцид”. Той обеща, че Великобритания ще бъде в „първите редици” на държавите, налагащи нови санкции на Москва.

Кои са дъщерите на Путин и защо им наложиха санкции?
Кои са дъщерите на Путин?

Президентът Путин има две пълнолетни дъщери: Мария Воронцова, на 36 години, и Катерина Тихонова, на 35 години.

За Воронцова се съобщава, че е специалист по редки заболявания при децата. Тя е родена в Ленинград. Омъжена е за холандския бизнесмен Йорит Фаасен. Двамата живееха в пентхаус на върха на най-високата жилищна сграда във Вооршотен в Нидерландия. Но се сблъскаха с призиви да бъдат експулсирани от страната, след като Полет 17 на Малайзийските авиолинии беше свален от проруски бунтовници в Украйна през 2014 г. Към 2015 г. се смята, че те живеят в Москва.

Тихонова е академик, през 2020 г. е назначена да ръководи Института за изкуствен интелект в Московския държавен университет. В миналото тя участвала в състезания по акробатични рокендрол танци. Родена е в Дрезден, Германия. През 2013 г. Тихонова се омъжва за Кирил Шамалов, син на Николай Шамалов, съсобственик на банка „Россия”. Съобщава се, че са се разделили през 2018 г.

Майка им е бившата съпруга на президента Путин, Людмила Путина. За нея той се жени през 1983 г. и се развежда през 2014 г.

Защо са им наложени санкции?

Този ход е част от последния кръг санкции срещу Русия, които последваха новината, че Украйна е обвинила руските сили в над 400 военни престъпления и вълната от международно възмущение от съобщенията за изнасилвания и убийства на цивилни от войските на президента Путин. Украински официални лица заявиха, че в Буча и други градове около столицата Киев, които са били отвоювани от руснаците при изтеглянето на техните сили, са открити телата на най-малко 410 цивилни. Европейската комисия предложи забрана на вноса на въглища от Русия и пълна забрана на трансакциите на четири ключови руски банки като част от петия си пакет от санкции. В Лондон източник от Министерството на външните работи заяви, че съобщения ще има и от страна на Обединеното кралство.

Във вторник министърът на външните работи Лиз Тръс заяви, че досегашните икономически действия имат „осакатяващо въздействие” и „тласкат руската икономика назад към съветската епоха”. Тя заяви, че санкциите са замразили повече от 350 млрд. долара от „военния ковчег на Путин”, като са направили недостъпни около 60% от валутните резерви на режима на стойност 604 млрд. долара.

Кои са дъщерите на Путин и защо им наложиха санкции?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции