<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112433" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хиляди чехи п...

Кои ще са най-добре платените професии през 2022 година? (видео)

20 Декември 2021
0 972

Космически заплати за най-търсените специалисти през новата година. Бизнесът е готов да плати огромни възнаграждения за позициите, за които най-трудно се намират служители, пише NOVA. Очакванията са заради дефицита на кадри през следващата година заплатите да тръгнат нагоре в почти всички сектори.

Кои ще са топ професиите за 2022 г. ?

Сред най-търсените професии на пазара на труда през следващата година ще бъдат лекари, медицински работници, строители и програмисти. През последната година агенциите за подбор на персонал отчитат почти двоен ръст на обявите за работа. Като всяка седма обява дава възможност за дистанционна работа.

Кои ще са най-добре платените професии през 2022 г.?

Във втората година на пандемията – освен в IT фирмите, за първи път сериозен недостиг на кадри се усеща в почти всички сектори, отчитат експертите по подбор на персонал. Изключение правят финансовият и застрахователният.

Свръхтърсенето на кадри вече отчитат и в онлайн платформите с обяви за работа. А това се оказва сериозно предизвикателство за бизнеса след рестарта на икономиката.

Кои ще са най-добре платените професии през 2022 г.?

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции