<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152267" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: НАСА показа н...

Конгресът ще получи достъп до данъчните декларации на Тръмп

23 Ноември 2022
0 68

Конгресът ще получи достъп до данъчните декларации на Тръмп.

Върховният съд на САЩ проправи пътя за предоставяне на данъчните досиета на бившия президент Доналд Тръмп на контролираната от демократите финансовата комисия на Камарата на представителите, пише Свободна Европа, позовавайки се на BBC.

Във вторник съдът отхвърли искането на неговите адвокати да спре предаването на данъчните документи и да блокира решението на по-долната съдебна инстанция, която удовлетвори искането на комисията.

Конгресът ще получи достъп до данъчните декларации на Тръмп

Тръмп разполагал с информация за любовния живот на Еманюел Макрон

Първоначално Върховният съд спря публикуването на документите в началото на ноември след извънредна молба на защитата на Тръмп, като даде възможност и на двете страни да направят коментари. В крайна сметка обаче магистратите взеха окончателното решение, с което това ще стане възможно.

Този ход е удар за Тръмп, който от години държи декларациите си в тайна. Той стана първият президент от 40 години насам, който не публикува данъците си, след като обяви първата си президентска кандидатура. Комисията иска достъп до неговите документи от 2019 г. насам.

По време на администрацията на Тръмп Министерството на финансите се противопостави и едва при управлението на Джо Байдън миналата година нареди на местните данъчни служби – IRS, да предадат документите.

Конгресът ще получи достъп до данъчните декларации на Тръмп

Доналд Тръмп отново ще се кандидатира за президент (видео)

Тръмп, който миналата седмица започна третата си кампания за Белия дом, е изправен пред няколко разследвания, свързани с бизнеса му. Той отрича да е извършил каквото и да било нарушение.

Тръмп е призован и да даде показания за щурма срещу Капитолия през януари 2021 година. Ако не се яви, го чака затвор.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Конгресът ще получи достъп до данъчните декларации на Тръмп

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции