<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121940" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стана ясна пр...

Корнелия Нинова: Може да забраним износа на зърно и олио (видео)

13 Март 2022
0 685

Корнелия Нинова: Може да забраним износа на зърно и олио.

“На последната среща на министрите на земеделието в ЕС предупредихме, че България е готова да задейства чл. 36 от договора с ЕС, който позволява на страните членки да  спрат износа при формсмажорни ситуации като война и пандемия”, обяви по БНТ икономическият министър и вицепремиер Корнелия Нинова. 

Държавата вече обяви намерение да изкупи огромно количество зърно за резерва, така че да гарантира цялата реколта. Според Нинова намесата на държавата в момента е ключова в редица сектори и не може да се говори за репресии. 

Корнелия Нинова: Може да забраним износа на зърно и олио

В България има достатъчно слънчогледово семе за производство на олио за тази и следващата година – тоест, предлагането е налице, нямаме дефицит на стока. Търсенето обаче се покачи, хората тръгнаха масово да купуват, няма как това да не се отрази на цената. Затова вчера отправих призив към българските граждани – тръгвайки към това, сами си вредим, обясни Нинова.

Мъж почина, докато чака на опашка за олио в Бургас (видео)

От 3 дни КЗП, КЗК, комисията за стокови борси и тържища проверяваме магазините в цялата страна. Има абсолютно изрядни търговци, но има и много драстични случаи, посочи Нинова.

Корнелия Нинова: Може да забраним износа на зърно и олио

Източник и видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции