<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=142253" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прекратиха п...

Кошлуков да отстъпи поста до избора на нов шеф на БНТ, предложи член на СЕМ

25 Август 2022
0 79

Пролет Велкова – един от членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) – е предложила генералният директор на БНТ Емил Кошлуков да отстъпи поста си до избора на нов ръководител на държавната медия, съобщи БНР.

Това е станало при представянето на отчета на генералния директор на обществената телевизия за периода януари-юни 2022 г. пред СЕМ, където Велкова и Кошлуков са влезли в остър словесен сблъсък. 

Кошлуков да отстъпи поста до избора на нов шеф на БНТ, предложи член на СЕМ
Булфото

“Плурализмът ми се струва, че в БНТ се разбира по-скоро и най-вече като даване възможност да се чуят различни, много, възможно всички гледни точки, което е, разбира се, прекрасно, но в никакъв случай не мисля, че е достатъчно, за да има плурализъм такъв, какъвто в по-задълбочения смисъл на думата трябва да го възприемаме, а именно да има журналисти, които да успяват да отсеят зърното от плявата, да помогнат на зрителя да се ориентира къде е лъжата, къде е истината, къде са фактите, къде са манипулациите”, цитира думите на Пролет Велкова БНР.

Прекратиха проверката срещу Кошлуков с прокурорско постановление

“Докато аз съм директор, ще отстоявам независимостта и спокойствието на моите колеги. Няма да позволя партиен секретар да им казва какво да правят. На Вас как ви се струва е друга тема. Вашите мнения са си ваши, имате право на тях. Доверието в БНТ е огромно, тя е водещата телевизия в момента в България по доверие, независимо от цялата кампания, хули и опити, такива като вашите да я дискредитират. Не влияе”, отговорил Кошлуков.

Кошлуков да отстъпи поста до избора на нов шеф на БНТ, предложи член на СЕМ
Булфото

Настоящият генерален директор на БНТ вероятно ще остане неопределено време на поста. Причината – един от осемте участника в проваления в края на юни конкурс – Ирина Величкова, подаде жалба, която ще забави откриването на нова процедура от страна на СЕМ.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции