<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152863" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Когато във фе...

Котка на 26 г. постави рекорд и надживя трима свои стопани (видео)

28 Ноември 2022
0 330

Котка на 26 г. постави рекорд и надживя трима свои стопани, пише Дарик.

Книгата на рекордите на Гинес официално призна Флоси от Обединеното кралство за най-старата жива котка в света. Към 10 ноември, тя е на 26 години и 329 дни. Тази възраст приблизително съответства на 120 човешки години.

Моден гигант изтегли рекламната си кампания след гневни реакции заради кадри с деца

Котка на 26 г. постави рекорд и надживя трима свои стопани (видео)

Историята

През декември 1995 г. служител на болница в окръг Мърсисайд взел животното от улицата. Десет години по-късно първият собственик на Флоси починал и сестра му я приютила. Котката живяла в новата къща още 14 години, до смъртта на втората си собственичка. Тогава животното бе взето от сина на първия собственик.

През август 2022 г. мъжът осъзнал, че вече не може да се грижи правилно за 26-годишната Флоси. Тя оглушала и почти напълно ослепяла. Той дал домашната любимка на приют за котки.

Служителите на институцията били много изненадани, когато открили, че новата им гостенка скоро ще навърши 27 години. След това решили да се свържат с Книгата на рекордите на Гинес, за да разберат дали Флоси е най-старата котка в света. В резултат на това тя наистина беше призната за най-стария представител на своя вид.

Обич

Флоси беше прибрана от приюта от доброволката Вики Грийн, която има богат опит в грижите за възрастни котки. Тя казва, че въпреки възрастта си, загубата на слуха и лошото зрение, столетницата е много гальовна и любопитна. Обича да си похапва добре и бързо се адаптира към новия си дом.

Иначе най-старата котка в историята е Крийм Пъф от САЩ. Тя е родена през 1967 г. и почина през 2005 г. на 38 години и три дни. По-рано беше съобщено, че в САЩ почина най-старото куче в света, според Книгата на рекордите на Гинес. Териерът на име Пебълс беше на 22 години.

Котка на 26 г. постави рекорд и надживя трима свои стопани

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции