<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128132" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Футболист на...

Кристиано Роналдо разкри защо отказва да се татуира (видео)

05 Май 2022
2 1941

Кристиано Роналдо е известен по цял свят с безспорния си спортен талант. Някои хора обаче се фокусират не върху него, а върху част от външния му вид.

Роналдо с първа публикация след трагедията, сполетяла семейството му

Футболистът от “Манчестър Юнайтед” често споделя свои снимки без блуза в личния си акаунт в Instagram. А годините му на футболния терен са позволили на стотици хора добре да огледат краката му. Всичко това кара феновете му да се чудят как така той няма татуировки.

Кристиано Роналдо разкри защо отказва да се татуира (видео)

Няма татуировки на спортните си постижения, на португалските си корени или на децата си. Няма една точка мастило по кожата.

Най-лошата статуя след Роналдо: В Шотландия поставиха комичен паметник на героя от “Смело сърце”

Все пак много хора избират да не се татуират, така че това само по себе си не е необичайно. Въпреки че татуировките не са чужди на спортистите.

Роналдо обаче е избрал да не се татуира с причина.
Кристиано Роналдо разкри защо отказва да се татуира (видео)

В интервю от 2012 година пред италианската медия Diretta, той обяснява, че няма татуировки, за да може да дарява по-често кръв.

Според NHS (Националната служба по здравеопазване във Великобритания) кръводарителите не трябва да са се татуирали или да са си слагали пиърсинг през последните 4 месеца. В България този срок е 6 месеца.

Футболистът се е регистрирал като донор на костен мозък и е започнал да дарява редовно кръв през 2011 г., когато синът на неговия съотборник Карлос Мартинс е бил диагностициран с левкeмия и е имал нужда от редовно преливане на кръв и костен мозък.

Кристиано Роналдо разкри защо отказва да се татуира (видео)

“Даряването на костен мозък е нещо, което много хора мислят за трудно. Но всъщност е същото, като да дариш кръв и изобщо не боли. Направих го преди няклко години, но бих отново. Това [левкемията] е много сериозна болест за много деца и трябва да им помогнем”, обясни Роналдо.

Кристиано Роналдо е първият футболист с вкарани над 800 гола на най-високо ниво

“Безплатно е и е бърза процедура, а после се чувстваш щастлив, защото знаеш, че си помогнал на някого”.

“Всяко кръводарение помага на до трима души в нужда”.

Кристиано Роналдо разкри защо отказва да се татуира

Източник: LADbible
Снимки: Тwitter, Instagram

Видео: YouTube/Cristiano Ronaldo

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции