<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149147" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дуейн Джонсъ...

Куентин Тарантино смята, че има само седем перфектни филма (видео)

31 Октомври 2022
2 460

Куентин Тарантино е един от най-известните режисьори на съвременното кино. Филмите му са хвалени от критици и киномани по цял свят, а уменията и талантът му са неоспорими. Така че той да определи филм като перфектен си е голям комплимент.

Тарантино отказа да отреже Брус Лий от “Имало едно време в Холивуд”

Режисьорът смята, че има точно седем филма, които са перфектни.

“Виж, когато говориш за перфектни филми, винаги имаш предвид индивидуалната естетика на човека”, сподели той по време на вечерното предаване на Джими Кимъл “The Jimmy Kimmel Show”.

Куентин Тарантино смята, че има само седем перфектни филма (видео)
The Jimmy Kimmel Show

Един от тези филми е слашърът от 1974 г. “Тексаско клане” на Тоуб Хопър. Други ленти, които попадат в класацията му, са “Челюсти” на Стивън Спилбърг, “Екзорсистът” на Уилям Фрайдкин, “Ани Хол” на Уди Алън и комедията на Мел Брукс “Младият Франкенщайн”.

Тарантино: Знаех достатъчно за Харви Уайнстийн, можех да направя повече

Тарантино определено харесва кървища и насилие, както можем да видим и от неговото лично творчество.

Куентин Тарантино смята, че има само седем перфектни филма (видео)
Wikipedia

Интересен факт за “Тексаско клане” е, че макар филмът да се води за хорър класика, Хопър твърди, че филмът е по-скоро комедия. Той го определя като сатира, която критикува консумацията на месо.

Purr fiction: котешкото „Криминале“ (видео)

В класацията попада и “Завръщане в бъдещето” на Робърт Земекис. А последното място е заето от уестърна “Дивата орда” на Сам Пекимба. Впоследствие обаче Тарантино допълни, че той не е толкова перфектен, колкото всъщност несъвършенствата му го правят велик.

Режисьорът се възползва и от възможността да коментира скорошните твърдения на рапъра Кание Уест, че историята от филма “Джанго без окови” всъщност била негова и Тарантино я бил откраднал.
Куентин Тарантино смята, че има само седем перфектни филма (видео)
Wikipedia

Уест заяви, че той е споменал идеята за сюжета на Тарантино и Джейми Фокс, който е в главната роля, докато са обсъждали идеи за видеото към песента му “Gold Digger”.

“Няма истина в твърденията на Кание Уест, че той е измислил Джанго. […] Имах идеята за Джанго известно време преди изобщо да се срещна с Кание. Той искаше да направи огромна филмова версия на дебютния си албум и искаше да работи с големи режисьори. Всеки да работи по отделна песен и накрая да стане цял филм”, обясни той пред Кимъл.

“Срещнахме се и той имаше идея за клип, мисля, че точно за “Gold Digger”. В него щеше да бъде роб. Искаше да е роб и да пее “Gold Digger”. Беше доста смешно. Наистина забавна идея”.

Куентин Тарантино смята, че има само седем перфектни филма

Източник и видео: YouTube/The Jimmy Kimmel Show

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции