<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122583" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десетки собс...

Кьовеши: Срещата с Гешев беше само формална

18 Март 2022
0 159

Кьовеши: Срещата с Гешев беше само формална – това обяви европейският прокурор, цитирана от bTV.

Значително се разминаха оценките на главния прокурор Иван Гешев и на началника на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши след срещата им.

По-рано през деня от пресцентъра на държавното обвинение обявиха, че събитието е било с работен характер. „Двете страни изразиха общата удовлетвореност от доброто сътрудничество и постигнатото до момента“, пишат оттам.

Кьовеши: Срещата с Гешев беше само формална

Кьовеши след срещата с Петков: Разследваме над 120 сигнала от България (видео)

В следобедните часове от офиса на Кьовеши обаче излязоха със следното съобщение в социалните мрежи: „Консистентност, решителност, действие – ключовите думи, които описват една много продуктивна визита в България. Днес европейският главен прокурор проведе срещи с министъра на вътрешните работи г-н Рашков, министъра на правосъдието г-жа Йорданова, а също и формална среща с главния прокурор Иван Гешев“.

В дипломацията формална среща е такава с участието на две или повече важни личности. Тя се провежда единствено от учтивост и е изпразнена от друго съдържание – не се обсъждат важни въпроси.

Кьовеши: Срещата с Гешев беше само формална

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции