Сигнализирай!

Как ракия се озова в запечатани туби с "минерална вода"? (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.02.2022 г.
22
0

Как ракия се озова в запечатани туби с "минерална вода"?

Институциите започнаха проверка след куриозния случай, при който в запечатени туби за минерална вода потребители откриха ракия.

Мъж си купи минерална вода, а тубите се оказаха пълни с ракия (снимки)

Прокуратурата също проверява за разпространение на акцизни стоки без бандерол. До фрапиращата ситуация се стигна, след като недоволен клиент върна в магазина тубата, купена за 4 лв., която имала странен мирис.

Как ракия се озова в запечатани туби с "минерална вода"?

„Отваряме я пак същата, мирише на ракия, дегустирахме, има смели хора и казаха, че е уникална, хубава ракия“, заяви Дафина Дългърова, собственик на хранителен магазин.

От камерите на магазина собственичката видяла, че друг мъж купил туба от същата вода, по-късно се върнал за още две. Останала една туба от общо 10 поръчани и тя е прибрана в склада. Премерили градусите и те се оказали 43.

Мълвата за евтината ракия бързо се разнася из квартала. „Хората питат дали има от тези 10-литровите туби, останаха само от 5 и бяха възмутени защо нямаме от 10-литровите“, разказа Ванко Бравов, касиер в магазина.

Инспектори от Агенцията по храните влязоха на проверка в магазина, открити са няколко туби от същата марка вода без следи от отваряне.

„Бяха отворени, беше извършена органо-лептична оценка, в тях се оказа, че съдържат вода“, съобщи доктор Станимир Мутафов от БАБХ-Пловдив.

Доставчикът на минералната вода, който зарежда магазина от дълги години, също попадна под удара на проверяващите. Водата е бутилирана в софийското село Бусманци.

Как ракия се озова в запечатани туби с "минерална вода"?

Източник и видео: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Лафове и гафове

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.