Сигнализирай!

Кой е против санкциите срещу руската агресия (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.03.2022 г.
24
0

Кой е против санкциите срещу руската агресия?

Цял свят гледа! Цял свят вижда!

Колкото и да е объркан човек, колкото и да си е бомбардирал мозъка с кремълска пропаганда, все досега трябваше да му е станало ясно, е обезумелият Путин въвлече руския народ в братоубийствена война срещу Украйна.

Докато гордите украински мъже и жени бранят родината си, у нас все още има хора, които смятат, че Путин се бори с фашистка хунта, нищо че демократично избарният и всеобщо обичан президент на Украйна има еврейски корени.

Кой е против санкциите срещу руската агресия (видео)

Най-добрите колажи и карикатури по повод ситуацията в Украйна (видео)

Просто украинците искат да живеят като развити и свободни европейци и да не са зависими от вноса най-оборотните руски стоки – газ, корупция и дезинформация.

И Путин нямаше как да остави такава дързост ненаказана.

Досега и други неща трябваше да са станали пределно ясни – великият руски народ ще плати най-високата цена, защото проспа над 20 години безчинства в Москва… смазване на свободата… политически убийства… диктатура… икономически срив и цялостно културно-техническо изоставане.

Знаците бяха налице от самото начало – хладното безразличие, с което Путин извърши първото си престъпление като президент – през август 1999 г. не си помръдна пръста, за да спаси оцелелите на потъналата ядрена подводница „Курск“. Не разреши на „прогнилия морално“ западен свят да спаси руски животи. Претекстът беше, че на подводницата има руски военни тайни. Така де, ама когато войниците се издавиха, тогава пуснаха чуждите водолази да влязат в подводницата. Явно проблемът е бил във военните тайни, които са знаели подводничарите и затова е трябвало да умрат. Путин още тогава се показа като достоен възпитаник на сталинистката философия „има човек – има проблем“.

Добре, да кажем, че някои хора обичат нещата да са по-прости – пичът с най-големите мускули определя правилата.

Така е по-лесно и не се забатачваме в глупости – законност, демокрация, ценности, дрън-дрън. Обаче то се оказа, че втората по сила армия в света са едни деморализирани, недохранени, измъчена от лоши условия деца, които даже не знаят защо са в Украйна. Те, дето се вика, един блицкриг не могат да направят като хората.

Изгледите за украинците не са добри, не защото не са смели или защото каузата им не е свещена. Украинците ги чакат тежки времена, защото Путин ще използва добрата стара съветска стратегия –добре подготвения, добре екипиран и одухотворен противник го замерваш с руски трупове, докато не го изтощиш. Колкото трябва – толкова.

Да, и на нас ни е жал за невинните руски войничета. Това е, защото сме европейци и сме свикнали на емпатия и солидарност.

Разбира се, напълно очаквано, кървавият режим на Путин има своите верни поддръжници и у нас. Министърът на отбраната Янев не посмя да мъцне за война, каза само „военна интервенция“ и предупреди да си мерим приказките пред руския агресор. Адекватната и навременна реакция на премиера Петков освободи Янев от задълженията му да се изказва неподготвен от министерската кресло.

Корнелия Нинова, също част от модерното ни европейско правителство, заяви че „БСП не подкрепя икономически санкции от страна на ЕС срещу Руската Федерация“, теза която дели с председателя на националистическата про-кремълска партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. На практика те не подкрепят санкции, които ще обезсилят насилника, с което де факто показват огромен среден пръст на един загиващ за свободата си европейски народ.

Това е все едно огромен мъж да пребива дете с метална тръба, а ние да не смеем да му отнемем тръбата.

Няма нищо лошо да обичаш руснаците, тъпо е да обичаш Путин.  

Кой е против санкциите срещу руската агресия?

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Лафове и гафове

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.