Сигнализирай!

Ръководителят на "Вагнер": Елитът в Русия да се готви за революция (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.05.2023 г.
38
0

Ръководителят на "Вагнер": Елитът в Русия да се готви за революция - това заяви Евгений Пригожин в обръщение, цитирано от The Guardian.

Според Пригожин, ако обикновените руснаци продължават да получават децата си в поцинковани ковчези, докато децата на елита „си клатят задниците на слънце“, Русия ще бъде изправена пред сътресения по подобие на революциите от 1917 г., довели до гражданска война.

Пригожин с остро обръщение към руските власти – ще изтегли войските от Бахмут (видео)

„Първо ще се надигнат войниците, а след това – и техните близки. Вече има десетки хиляди от тях – роднини на убитите. И вероятно ще станат стотици хиляди – не можем да избегнем това“, предупреди Пригожин.

Олигархът уточни, че в политическите му възгледи преобладават любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин, но не може да си затваря очите пред опасността от сътресения.

Пригожин не вярва в тезата, че Западът ще се умори от войната и Китай ще посредничи за мирно споразумение. Вместо това, каза той, Киев подготвя контранастъпление, целящо изтласкване на руските войски обратно към границите й преди 2014 г, когато Москва анексира Крим.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Лафове и гафове

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.