<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103135" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пуснаха конс...

LEGO ще премахне половите стереотипи от фигурките си след проучване сред родители и деца (видео и снимка)

12 Октомври 2021
0 256

LEGO ще премахне половите стереотипи от фигурките си след проучване сред родители и деца, пише The Guardian.

От компанията, произвеждаща конструктори за деца са поръчали изследване, резултатите от което показват, че все още има неравенство между половете по отношение на игрите и кариерното развитие.

Изследователите установяват, че докато момичетата стават все по-уверени и желаят да се занимават с широк спектър от дейности, същото не се отнася за момчетата.

LEGO ще премахне половите стереотипи от фигурките си след проучване сред родители и деца (видео и снимка)

71% процента от момчетата се страхуват от подигравки, ако си играят с “момичешки играчки”.

“Родителите са разтревожени, че синовете им ще бъдат обект на тормоз повече, отколкото дъщерите им, ако се заиграват с играчките, които традиционно свързваме с другия пол”, казва Маделин Ди Номо от Geena Davis Institute on Gender in Media, провел проучването.

Резултатите показват, че повечето родители продължават да насърчават момчетата към силови занимания, докато момичетата биват насочвани към танците и облеклото.

LEGO ще премахне половите стереотипи от фигурките си след проучване сред родители и деца (видео и снимка)

„Тези прозрения подчертават колко вкоренени са половите стереотипи по целия свят“, казва Джина Дейвис, носителка на „Оскар“ актьор и активист, който създаде института през 2004 г. за борба с негативните полови стереотипи и насърчаване на приобщаването.

Джина Дейвис. Снимка: Celebrity photos

LEGO пуска серия, посветена на LGBT-общността и я озаглави “Всички са страхотни”(видео)

Датският производител на играчки поръча доклада за Международния ден на момичето на ООН в понеделник. В него са изследвани близо 7000 родители и деца на възраст от 6 до 14 години от Китай, Чехия, Япония, Полша, Русия, Великобритания и САЩ.

LEGO ще премахне половите стереотипи от фигурките си след проучване сред родители и деца
Снимка: Shutterstock

„Работим усилено, за да направим LEGO по-приобщаващо“, каза Джулия Голдин, главен продукт и маркетинг директор в LEGO Group, най -големият производител на играчки в света.

Пуснаха конструктор “ЛЕГО” на кораба “Титаник” с над 9000 части, включват и интериора (видео)

Голдин каза, че LEGO вече не поставя етикет на нито един от своите продукти „за момичета“ или „за момчета“. На LEGO.com потребителите не могат да търсят продукти по пол. Вместо това уебсайтът предлага теми, които нарича „места по интереси“.

LEGO ще премахне половите стереотипи от фигурките си след проучване сред родители и деца.

Източник: The Guardian

Видео: YouTube/LEGO

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции