<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110244" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Даваш 400 евро ...

Лекар разкри защо е добре за здравето на мъжете да си пуснат брада (видео)

30 Ноември 2021
0 597

Доктор разкри защо е добре за здравето на мъжете да си пуснат брада. Името на лекаря е д-р Каран Радж, който обяви любопитните данни в социалната мрежа ТикТок.

Швеция за първи път ще има транссексуален министър (снимки)

Лекар разкри защо е добре за здравето на мъжете да си пуснат брада (видео)

“Проучване, сравняващо болничните работници със и без бради, установи, че гладко избръснатите мъже са три пъти по-склонни да носят MRSA – бактерията Метицилин-резистентен стафилокок. Това може да се дължи на факта, че бръсненето създава микро ожулвания, които са идеално място за размножаване на тези бактерии”, заявява докторът.

Въпросната бактерия е причина за редица трудно лечими инфекциозни болести при човека. Бива наричана още Оксацилин-резистентен стафилокок.

“Брадата всъщност може да ви донесе супер мека кожа. Това се случва, защото брадата не само предпазва кожата отдолу от стареене, като блокира излагането на слънце, но брадата също така действа като бариера, която ви предпазва от постоянното докосване на кожата около лицето”, казва докторът.

“Това ви спира случайно да изтриете маслата, произведени от мастните ви жлези, които поддържат кожата ви омазнена и овлажнена”, допълва медицинското лице.

“Брадата може да намали риска от слънчево изгаряне и рак на кожата на брадата. Има доказателства, че окосмяването на лицето намалява излагането на UV светлина с една трета в сравнение с гладко избръснатите хора”, пояснява медикът. “Въпреки че окосмяването по лицето може да намали риска от рак на кожата като меланом, не бива да изоставяте слънцезащитния крем”, добавя той.

Видеото е гледано над 260 000 пъти и е получило почти 30 000 харесвания.

Източник: ladbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции