<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129737" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тийнейджър и...

Лекарите очакват нова Covid-19 вълна през есента

17 Май 2022
0 1086

Лекарите очакват нова Covid-19 вълна през есента.

Това показват резултатите от анкета, проведена в специализираната мрежа за комуникация в медицината и здравеопазването CredoWeb.

Учени откриха как да блокират Covid-19

Лекарите очакват нова Covid-19 вълна през есента

В допитването са участвали 425 медици от всички специалности в цялата страна.

Под 4% от медиците смятат, че е постигнат колективен имунитет. Според 56% след отпадането на противоепидемичните мерки и при застудяване на времето наесен ще има нова епидемична вълна.

34% от лекарите са отговорили, че коронавирусът ще се завърне, но като рутинно заболяване, без да причинява претоварване на здравната система.

Междувременно Covid-19 докара китайския износ на стоки до невиждано дъно. Сравняваният период е 2-годишен.

Растежът на износа на Китай се е сринал през април до най-ниското си ниво от почти две години. Това сочат митническите данни.

Причината е възобновяването на епидемията от Covid-19, която затвори фабрики. Тя предизвика ограничения в транспорта и причини задръствания в ключови пристанища.

Растежът на износа се срина до 3,9% на годишна база през април, съобщи митническата администрация на Китай. Това е най-ниската месечна стойност, регистрирана от юни 2020 г.

На този фон Северна Корея съобщи за първи път за заразени с Covid-19. В последните дни страната обяви и първите починали.

Държавни медии съобщиха, че 6 души са починали, след като са проявили симптоми на треска. Един от тях е дал положителен тест за Омикрон.

Лекарите очакват нова Covid-19 вълна през есента

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции