<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116298" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж оцеля 27 ч...

Леонардо ди Каприо: Следващите 9 години ще са най-важните в живота ни (видео)

24 Януари 2022
0 3382

Леонардо ди Каприо: Следващите 9 години ще са най-важните в живота ни.

Пред Deadline звездата призна:

“Имам две страстни занимания през целия ми живот. Едното е актьорството, а другото – да защитавам природата и да разпространявам вестта за заплахата на климатичните промени.

Мисля, че е налице всеобща тревожност у хората, че правомощията в ръцете на частния сектор, правителствата не довеждат до промяна достатъчно бързо. Очевидно имаме само този 9-годишен прозорец.

Трябва да избирате хора, които ги е грижа за проблема с климатичните промени и такива, които възприемнат науката сериозно. Не можете да си позволите да издигате на местно, държавно или градско ниво лидери, които не се вслушват в науката. Особено това важи за нашата страна.

Леонардо ди Каприо: Следващите 9 години ще са най-важните в живота ни (видео)
Снимка: Alamy

По броя население ние сме на глава от населението – най-големите замърсители в света. И учените твърдят това вече от десетилетия.

Леонардно Ди Каприо отговори на обвиненията, че “плаща за горските палежи в Амазония”

Трябва да дадем пример за хората от останалия свят, да ги поведем. Ние сме изключително богата нация и точно от нас трябва да започне преходът.

Достигнем ли прага от 1,5-градусово затопляне, това ще рефлектира върху цялата природа. Ще затопли и покачи киселинността на океаните ни. Масата от въглеродни емисии сега се абсорбират именно там.

Ние дори не разбираме какъв е реалният ефект от климатичните промени, докато температурата на океаните постоянно се покачва до рекордни стойности.

Всяка следваща година е по-топла от предишната и това няма спирка. Няма да видим тази спирка. Но, за да смекчим малко всички тези кризи, ще кажа “Не гледайте нагоре!”

Kръстиха новооткрито растение на Леонардо ди Каприо (снимки)

Леонардо ди Каприо: Следващите 9 години ще са най-важните в живота ни (видео)
Снимка: Alamy
Don’t Look Up

Що се отнася до филма Don’t Look Up, актьорът каза:

“Гордея се, че с филма си повдигнахме дискусия. Той бе видян от много хора по целия свят и се усети, че витае сериозна тревога сред обществата по този проблем.

Едва ли един филм може да промени нещата в дадена посока, но аз определено се гордея, че участвах в такова произведение на изкуството. И, както Джен Лоурънс каза във филма, “поне се опитахме.”

Леонардо ди Каприо: Следващите 9 години ще са най-важните в живота ни
Стопкадър: Netflix

Леонардо ди Каприо: Следващите 9 години ще са най-важните в живота ни

Източник: Deadline

Видео: Netflix

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции