<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141875" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Директор на б...

Лотомилионер, спечелил близо 12 милиона евро, съжали, че изобщо е играл

22 Август 2022
0 1785

“С богатство можеш да си купиш удобства, но не и щастие”, твърди народната поговорка. И един новозеландец казва, че е изпитал тази сентенция на собствен гръб.

Марк Липшъм получил своя шанс през 2017 година, играейки на лотарията Powerball в Оукланд, Нова Зеландия, пише New Zealand Herald. И както сам твърди, седмици наред преди това сънувал печелившите числа. Затова и се решил да си купи билет.

Лотомилионер, спечелил близо 12 милиона евро, съжали, че изобщо е играл
Facebook

Още на следващия ден, след като “ударил шестицата”, 53-годишният тогава мъж напуснал работата си като шофьор на камион, без да съзнава какво му предстои.

Лотомилионер, прахосал £10 млн. за наркотици, алкохол и жени, се върна при бившата си съпруга

“Научих го по трудния начин и се сблъсках с куп проблеми с мен самия”, признава съкрушеният мъж.

По думите на Марк, той изпаднал в “депресия, свръхстрес и фрустрация” заради очакванията на околните да получат щедри подаръци от новопоявилия се лотомилионер.

Въпреки огромното си състояние обаче, Марк продължил да живее в предишното си жилище и да спазава строга дисциплина, що се отнася до спонтанни скъпи придобивки. Както сам казва, страхувал се да не изпусне края на сметките и на парите си.

Съветник по покупките

Две години след внезапното му забогатяване, негов съсед му представил “човек, който знае това-онова за парите”. Той от своя страна му предложил оферта от 60 000 долара, за да го инструктира “по отношение на здравето, връзките с хората и финансовото благосъстояние”. Наред с това Марк платил на фирмата му “определени разходи и такси”, възникнали в хода на работата.

Така бащата на две деца добил кураж и самообладание и решил да инвестира в недвижими имоти. По собствените му думи, това решение му струвало над милион и половина, дадени на неговия “съветник”.

Намериха мъртва тотомилионерка, печалбата от £27 млн. “съсипала живота ѝ” (снимки)

След няколко месеца на пътувания и огледи, съветникът обявил, че сделката се отлага и отказал да информира Марк занапред. Той от своя страна прекратил договора, но установил, че сметката му е “олекнала” с въпросните милион и половина.

Лотомилионер, спечелил близо 12 милиона евро, съжали, че изобщо е играл
iStock

“В крайна сметка не получих никаква подкрепа, а просто бях измамен”, казва Марк за NZH.

Безработният шофьор на камион и бивш военен подел съдебна битка с измамника в опит да възстанови загубите си. Материалите по делото установили, че той/те или са фалшифицирали споразумението с Марк, или са го придобили от нелицензиран орган. В крайна сметка двете страни се споразумели извън съда.

Лотомилионер, спечелил близо 12 милиона евро, се разкая, че изобщо е играл

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции