<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146811" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как Радев пак...

Маги Халваджиян: Да успееш в дадена сфера не става само с желание, а с пълна отдаденост

06 Октомври 2022
0 161

Маги Халваджиян: Да успееш в дадена сфера не става само с желание, а с пълна отдаденост – това заяви продуцентът дни преди срещата си с българската общност в Мюнхен. която е част от инициативата Bulgaria Wants You. Той е един от лекторите на безплатния форум „Живот и кариера – защо в България?“. Новото издание ще се състои тази неделя (9.10.22) в Мюнхен. Интересът към него е огромен. Очаква се близо 1000 българи да посетят кариерното събитие на Bulgaria wants you, което естествено го превръща в най-големия форум за българите в чужбина. Маги не крие вълнението си от предстоящата среща с нашата общност зад граница, защото той самият е имал много възможности да живее навън.

„Аз съм от хората, които имаха много възможности да напуснат България и да работя и живея навън, но избрах да развивам своя бизнес тук. Винаги съм бил на мнение, че най-важното е когато тръгнеш да правиш нещо – колко силно вярваш в него. Да успееш в дадена сфера не става само с желание, а с пълна отдаденост, постоянство и влюбване.“ Това споделя Маги Халваджиян по време на мотивиращите си лекции.

Маги Халваджиян: Да успееш в дадена сфера не става само с желание, а с пълна отдаденост

Една трета от българите в чужбина са готови да се върнат в родината (аудио)

Маги често мисли по темата с търсенето и предлагането на работа в България. Една от причините е, че той самият ежедневно се сблъсква с този проблем.

„Постоянно ми звънят хора, за да се оплачат, че не могат да си намерят работа. Звънят ми обаче и работодатели да търсят служители. Тогава си зададох въпросът откъде идва това разминаване? И се сетих как само преди дни в Неапол, сервитьорите пееха и танцуваха, докато  сервираха кафе. Те взимат 1000 евро заплата, не печелят по 6000 евро, но работеха така, че изглеждаха щастливо. Сервитьорите в България взимат също 1000 лева, но как ви сервират кафето? Изводът е: Ние, тук сме постоянно намръщени и мрънкащи! Ние, търсим вината в държавата и във всеки друг, но не и в нас. Аз през живота си не съм търсил вината в някой друг, освен в самия себе си. Аз сам съм си виновен. Когато сбъркаш, трябва да си честен със себе си”.

Маги Халваджиян: Да успееш в дадена сфера не става само с желание, а с пълна отдаденост

Според продуцента в България има много неразработени сфери и ниши, в които човек може да успее. За него ако имаш предприемачески дух и упорство, може много по-добре да се реализираш у нас, отколкото в чужбина. Там вече всичко е открито. Той не отрича, че бизнес климатът в България се нуждае от много промени. Но и споделя, че вижда, че по него се работи. Притеснява го разминаването между теорията и практиката при младите хора и най-вече синдромът – „Гледам си часовника“.

Сред останалите лектори на форума „Живот и кариера – защо в България?“ са президентът Росен Плевнелиев, певицата Люси Дяковска, журналистът Жоро Тошев и продуцентите Иван и Андрей. Събитието на 9 октомври в Мюнхен е напълно безплатно след регистрация на сайта на платформата www.bulgariawantsyou.com.

Маги Халваджиян: Да успееш в дадена сфера не става само с желание, а с пълна отдаденост

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции