<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117799" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Включване на ...

Македонският президент сравни Кирил Петков с Нелсън Мандела

05 Февруари 2022
0 1018

Македонският президент Стево Пендаровски сравни Кирил Петков с Нелсън Мандела.

Топ излагация в „Стани богат“ (видео)

Македонският президент сравни Кирил Петков с Нелсън Мандела

“Поведението на Кирил Петров не е обидно. Той не използва една риторика, която ние помним от ежедневието. И беше стандартно използвана, по-специално от някои министри от предишното българско правителство. Това, което чувам през последните седмици от Кирил Петков, откакто той е премиер, все едно говори Мандела. Сравнете с това, което говореха някои министри от предишното правителство на Борисов, когато всекидневно имаше обиди към нас и като нация.”

Това заяви Пендаровски. Той отново повтори, че неговата среща с ОМО „Илинден Пирин“ не е срещу Договора за добросъседство и приятелство. Договорът между двете държави беше подписан на 1-ви август 2017г.

Решението дали българите да бъдат вписани в македонската конституция ще бъде самостоятелно решение на македонските институции, коментира още Пендаровски.

“Намеса е всяко искане, което идва отвън в нашата правна и политическа система. Българите в Северна Македония са и наши граждани. Ако решим, че е добре да ги включим в конституцията, ще ги включим, но това ще бъде наше автономно, самостоятелно решение на македонските институции”, каза държавният глава.

Македонският президент сравни Кирил Петков с Нелсън Мандела

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции