<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121779" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов жали ...

Марешки получи 4 години затвор и при повторното разглеждане на делото му за изнудване

10 Март 2022
0 38162

Марешки получи 4 години затвор и при повторното разглеждане на делото му за изнудване, пише Свободна Европа.

Той получи същото наказание и през септември 2020 г. Но впоследствие Върховният касационен съд отмени наказанието му и върна делото за повторно разглеждане на втора инстанция заради съществени процесуални нарушения.

Обвинената като негова съучастница Красимира Колева също е осъдена на същото наказание, което получи през 2020 г. – 3 години и половина затвор. Прокуратурата твърди, че Колева е претендирала да получава наем за имот на ул. „Студентска“ във Варна, който собственикът на пицария Асен Миланов плащал на бившия ѝ мъж Тони Димитров.

Припомнете си във видеото как Марешки прие своя Златен скункс.
Марешки получи 4 години затвор и при повторното разглеждане на делото му за изнудване

Връчихме “Златен скункс” на Веселин Марешки (видео)

Според обвинителния акт по делото Марешки се намесва в този сюжет. Преди това Колева го моли за помощ с идеята чрез бъдещите приходи от наема да изчисти свой стар заем към местния бизнесмен и политик. Двамата са осъдени, че са изнудвали Миланов да им плаща по 10 000 лв. месечно.

Марешки претендира за собственост на земята пред заведението. След намесата му се стига до унищожаване на част от имуществото на въпросната пицария.

Лидерът на „Воля“ дори влиза във физически конфликт с бившия общински съветник и настоящ депутат и лидер на „Възраждане“ Костадин Костадинов, към когото за помощ се обърнал собственикът на заведението Асен Миланов. Марешки имаше обвинение и за удар в лицето на Костадинов, но то отпадна заради изтекла давност.

Освен ефективните си присъди, Марешки и Колева получиха и глоби от съответно 8000 и 6000 лв. Двамата ще трябва да платят солидарно на пострадалия Миланов обезщетение от 30 000 лв. за претърпени неимуществени щети.

Решението на Варненския апелативен съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВКС. От това производство бяха отделени материали за престъпна група. Hо в края на миналата година стана ясно, че това разследване е било прекратено от Специализираната прокуратура в София.

Марешки получи 4 години затвор и при повторното разглеждане на делото му за изнудване

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции