<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=142316" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Марк Зукърбъ...

Марк Зукърбърг оспори плановете на Илон Мъск за мозъчния чип Neuralink

26 Август 2022
0 104

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг гостува в последния епизод на подкаста The Joe Rogan Experience.

Той изненада аудиторията, като обяви, че не сърфира из социалните мрежи, тъй като “бил твърде зает”, И също така разкритикува плановете на милиардера Илон Мъск за мозъчния чип Neuralink. Според него технологията все още не е достатъчно напреднала за “нормалните хора”.

Илон Мъск представи чип, който ще свързва човешкия мозък с компютър (видео)

Марк Зукърбърг оспори плановете на Илон Мъск за мозъчния чип Neuralink

“Изключително трудната част е компютърът да предава информация директно в мозъка ви”, каза Зукърбърг пред Роган.

Компанията Neuralink, основана от Мъск, вече разкри, че се надява да разработи “мозъчни чипове” за хора с увреждания, чрез които те да управляват компютри и мобилни устройства.

Мъск твърди, че новата технология ще бъде готова още тази година, но Зукърбърг оспори това негово твърдение. И изтъкна, че вероятно чиповете ще са готови “след няколко десетилетия”.

Илон Мъск: Мозъчният чип “Neuralink” може да започне тестове с хора до края на годината

Според създателя на Facebook е малко вероятно хората да ги имплантират в мозъците си “просто ей така”.

По думите му, вероятно някои хора с увреждания ще се съгласят да тестват този нов метод, “но нормалните хора през следващите 10-15 години няма да искат да си инсталират нещо в мозъка за забавление”.

Марк Зукърбърг оспори плановете на Илон Мъск за мозъчния чип Neuralink

В подкаста Марк Зукърбърг гостува, за да популяризира метавселената и възможностите, които тази нова технология предоставя.

“Представете си, че не е нужно да се премествате в някой град, който няма стойност за вас, за да се възползвате от всички икономически възможности, това би било страхотно”, каза 38-годишният Зукърбърг.

И добави: “Така че в бъдеще, когато можете да използвате AR, VR и да се телепортирате сутрин в офиса и да се появите като холограма, мисля, че това ще бъде доста приятно, нали? Ще отключи икономически възможности за много хора”.

Марк Зугърбърг оспори плановете на Илон Мъск за мозъчния чип Neuralink

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции