<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120474" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски войски ...

Мъск активира Starlink над Украйна, изпраща и допълнително оборудване

27 Февруари 2022
0 10735

SpaceX е активирала сателитната интернет услуга Starlink в Украйна. Това написа самият Илон Мъск в Twitter, цитиран от NOVA. Така той отговори на молбата на украински министър.

Стана ясно и, че компанията изпраща оборудване в страната

“Услугата Starlink вече работи. Други терминали са на път”, посочи шефът на Tesla и SpaceX.

Мъск активира Starlink над Украйна, изпраща и допълнително оборудване

Така хората в Украйна вече имат достъп до бърза стабилна сателитна интернет система. Това прави невъзможно за Русия да деактивира напълно украинския достъп до интернет без кибератака на чужди центрове за данни.

Десет часа по-рано украинският вицепремиер Михаил Федоров помоли милиардера да предостави на Украйна станции на Starlink. „Докато се опитвате да колонизирате Марс, Русия се опитва да окупира Украйна! Ако вашите ракети успешно се приземяват от космоса, руските ракети бомбардират митните жители на Украйна! Молим ви да предоставите на Украйна станции Starlink“, написа в събота сутринта министърът.

Той също така призова Илон Мъск да насърчи “здравомислещите руснаци” да се противопоставят на тяхното правителство.

SpaceX в петък пусна втора пратка от около 50 спътника Starlink, за да осигури интернет връзка за клиенти по целия свят. В събота не беше ясно как потребителите в Украйна имат наземни възможности да получат услугата. 

Мъск: Starlink е активирана над Украйна, изпращаме още оборудване

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции