<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147611" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Приключва ли ...

Мъск поиска сателитният интернет на Украйна да се плаща от Пентагона

15 Октомври 2022
0 442

Мъск поиска сателитният интернет на Украйна да се плаща от Пентагона. Той твърди, че поддържането му струва 20 милиона долара на месец.

Милиардерът уточнява, че не иска да му бъдат възстановени досегашните разходи, но настоява да не продължава да плаща. В Twitter Мъск написа, че неговата компания SpaceX не може безкрайно да финансира операцията.

Преди 7 месеца Илон Мъск предостави на страната разработената от компанията му система Starlink. Чрез нея Украйна получава интернет, независимо от руските атаки срещу инфраструктурата, а това е ключово за военните операции.

Мъск поиска сателитният интернет на Украйна да се плаща от Пентагона

Остър спор между Мъск и Зеленски се разрази в Twitter заради „мирен план“ за Украйна (видео)

Преди дни между Мъск и Зеленски се разрази спор в Twitter заради „мирен план“ за Украйна. Мъск публикува анкета с предложенията си за прекратяване на руската инвазия в Украйна. Той помоли своите над 100 милиона последователи да гласуват за начините за разрешаване на войната в Украйна. Предложенията включваха провеждане на референдуми в анексираните от Русия украински територии, но този път под наблюдението на ООН.

Милиардерът отрече да е разговарял с Владимир Путин, преди да публикува анкетата, както твърди ръководителят на консултантската компания за политически риск Иън Бремър.

В бюлетин Бремър пише, че Мъск му е казал, че руският президент е “готов да преговаря”, но само ако Крим остане под контрола на Москва и Киев признае руската анексия на Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие.

Създателят на Tesla обаче опровергава това твърдение.

“Разговарях с Путин само веднъж и това беше преди около 18 месеца. Темата бе космосът”, написа Мъск в Twitter. 

Илон Мъск пак е решил да купува Twitter

Междувременно стана ясно, че федералните власти на САЩ започнаха разследване срещу милиардера заради отказа му от сделката за придобиване на Twitter на стойност 44 млрд. долара.

Twitter заведе дело срещу Мъск, за да го принуди да приключи сделката, която е започнал. То ще започне на 17 октомври.

Сега Мъск отново обяви свое намерение да продължи с купуването на социалната мрежа срещу 52,40 долара за акция.

Източник: NOVA

Мъск поиска сателитният интернет на Украйна да се плаща от Пентагона

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции