<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155732" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България има ...

Мъск пита в анкета дали да се оттегли от Twitter

19 Декември 2022
0 75

Илон Мъск пусна анкета в Twitter с въпрос дали да се оттегли като ръководител на компанията. В края на октомври месец мултимилиардерът придоби социалната мрежа за 44 милиарда долара.

“Ще се съобразя с резултатите от тази анкета”, гласи публикацията на Мъск.

Анкетата ще затвори гласуване в понеделник около 11:20 ч. по Гринуич, въпреки че бизнесменът не дава подробности кога ще се оттегли в случай, че резултатите от анкетата го призоват да го направи. До момента на писане на тази статия, около 3 часа преди края на анкетата, 14 172 018 души са гласували, като 56,9% от тях желаят оттеглянето на Мъск от платформата.

В отговор на потребител в мрежата, Мъск пише, че няма “наследник” при евентуална смяна на изпълнителния директор.

Освиркаха Илон Мъск при появата му в шоу на Дейв Шапел (видео)

Мъск пита в анкета дали да се оттегли от Twitter
iPhone
Ще се оттегли ли Мъск в действителност или просто ще намери свой наместник междувременно?

Миналия месец Мъск заяви пред съд в Делауеър, че ще редуцира времето си в Twitter и ще насочи усилията си към по-важни за него дела. Тогава той отбеляза, че ще намери нов лидер, който да управлява компанията.

Стийв Ръдън написа в отговор на запитването, че “гласът ви няма значение”. Той поясни, че Мъск най-вероятно просто ще намери свой заместник без да предава собствеността на платформата на друг. От Bloomberg съобщават, че Мъск усилено търси инвеститори за платформата, съгласни да платят същата цена като него. Милиардерът не веднъж е заявявал, че сделката е била прекалено надценена, но и че е уверен в бъдещето на платформата.

Федералните власти в САЩ разследват компания на Илон Мъск

Анкетата бе пусната на фона на актуализацията на политиката на Twitter, която наложи забрана на акаунти, създадени единствено с цел популяризиране на други фирми в социалните мрежи, и съдържание, което съдържа връзки или потребителски имена за конкурентни платформи.

Минути преди анкетата Мъск се извини и туитна: “Оттук нататък ще има гласуване за големи промени в политиката ни”.

Мъск блокира акаунтите на критикуващи го журналисти в Twitter

Малко след като пусна анкетата пък, Мъск написа: “Внимавайте какво си пожелавате. Може да го получите.”

Видео: Bloomberg Markets & Finance

Мъск пита в анкета дали да се оттегли от Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции