<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151718" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Запознайте с...

Майкъл Дж. Фокс получи почетен “Оскар” за хуманитаризъм (видео)

22 Ноември 2022
0 131

Майкъл Дж. Фокс получи почетен “Оскар” за хуманитаризъм, пише USA Today. Наградата на името на Джийн Хършолт му бе връчена от неговия колега и приятел Уди Харелсън.

Уди Харелсън удари с юмрук нахален мъж в хотел във Вашингтон (снимка)

Фокс, който е основател на едноименна фондация за изследвания на болестта на Паркинсон, бе силно аплодиран в залата в Лос Анджелис при анонсиране на наградата. В словото си комикът разказа как е бил диагностициран със заболяването едва 29-годишен.

Майкъл Дж. Фокс получи почетен &#8220;Оскар&#8221; за хуманитаризъм (видео)

“Най-трудно бе да се боря със сигурността на диагнозата и с несигурността на състоянието си”, каза той. В речта си 61-годишният актьор благодари на съпругата си Трейси Полан за подкрепата през всичките 34 години съвместен живот. Двамата съпрузи са женени от 1988 година и имат четири деца от брака си.

Без да го напуска чувството му за хумор, Майкъл Фокс благодари и на хората, които са го подкрепяли в професията му през тези години.

“Специална благодарност на Бони Арнолд, Дейвид Гугенхайм, Боб Земекис, Боб Гейл, Стивън Спилбърг и Лора Дърн”, каза Фокс от трибуната.

Уди Харелсън

Преди връчване на градата Уди Харелсън представи колегата си с думи на признателност за майсторството му в професията, но и за гражданската позиция, която е следвал неотклонно.

Майкъл Дж. Фокс получи почетен &#8220;Оскар&#8221; за хуманитаризъм (видео)

“Tози мъж бе майстор на комедията”, каза Харелсън. “Той превърна смразяващата диагноза в безстрашна мисия. Майкъл Дж. Фокс никога не поиска роля на защитник на потърпевшите от Паркинсон, но това стана неговото най-ярко представление”, каза колегата му от “Док Холивуд”.

През ноември миналата година Майкъл Дж. Фокс отбеляза 30-годишнината, откакто носи диагнозата. В интервю тогава той сподели:

“Казах на баща си, че се местя да живея в Холивуд, след като напуснах гимназията. А той ме закара с колата, защото вече изкарвах прехраната си. Тогава срещнах жената, за която после се ожених. Тя роди децата, които имахме и живяхме заедно живота, който имаме.”

Майкъл Дж. Фокс получи почетен “Оскар” за хуманитаризъм

Видео: YouTube/Oscars

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции