<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=156226" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Две новороде...

Майката на едното бебе разказа как е научила за размяната (видео)

21 Декември 2022
0 156916

Майката на едното бебе разказа пред NOVA как е научила за размяната.

„Докторът дойде неочаквано у нас. Тя ми каза „Не се притеснявайте. Искам да сте спокойна. Ще ви кажа какво се случва, но искам да ви покажа снимки на другото бебенце”, разказа Севда Михайлова.

Майката на едното бебе разказа как е научила за размяната (видео)

По нейните думи, медиците в АГ болница „Шейново“ разбрал и за размяната по гривничките на бебетата.

„Много се разстроих. Започнах да плача. Ден и нощ, откакто разбрах това нещо, не мога да спя, да се храня, нищо не ме вълнува. Само за това мисля”, споделя жената.

Две новородени са били разменени в столична болница

По темата брифинг даде заместник-районният прокурор на София Иван Стефанов. По казуса е образувано и досъдебното производство на 14 декември за умишлена замяна на малко дете. Той уточни, че ако бъде установена вина, предвиденото от закона наказание е до 2 години лишаване от свобода.

ДНК тест установил размяната

Два месеца след раждането майката на едно от бебетата се усъмнила, че детето, което отглежда, е родено от нея. Жената направила ДНК тест, който потвърдил съмненията ѝ. Тя сигнализирала болница „Шейново“, където служителите установили, че гривничката на детето не отговаря на данните на родилката. Така се стигнало до заключението, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители. 

Немарливост или умисъл?

За момента няма данни за умисъл в размяната, но и такава версия се проверява от разследващите. Гривничките на майката и бебето се слагат веднага след прерязване на пъпната връв и още тогава номерата им се сверяват. Това би трябвало да се прави и преди свалянето на гривните при изписването на майката и бебето. Също така бебето обичайно се дава, дори за кратко, на майката след раждането, т.е. тя го вижда, преди да бъде отнесено за къпане и изследвания.

В момента дирекция “Социално подпомагане” проверява постъпвал ли е сигнал към тях от страна на майката, която твърди, че бебето ѝ е разменено. Ако се наложи, по преценка на разследващите, социалните могат да предоставят мерки по закрила.

Майката на едното бебе разказа как е научила за размяната

Вижте още:

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Диди

    23 Декември 2022

    Стресът и шокът за майките е достатъчно голям,че да ги вземат бебчетата от социалните служби.По бързо всяко бебе да отива при истинската майка.

Покажи всички Скрий

Реакции