<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105456" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В САЩ издадох...

Мелиса, която беше Тихомир, коментира дали полът може да е само биологичен (видео)

29 Октомври 2021
0 16592

Мелиса, която беше Тихомир, коментира дали полът може да е само биологичен в ефира на NOVA.

След решение на Конституционния съд що е то пол и какво означава той според законодателството в обществото стартират дискусия. В ефира на „Здравей, България” темата коментираха Мелиса, която беше културистът Тихомир, и адвокат Марин Марковски.

В САЩ издадоха първия полово неутрален паспорт

„В документите ми за самоличност все още съм Тихомир и съм мъж. По принцип това решение засяга много дела за смяна пола, на името и на личната карта, каквито аз и моята половинка водим. Изисква се медицинска, хормонална и психическа експертиза. Ние не можем да се интегрираме юридически, имаме и други проблеми”, разказва Мелиса. Тя сподели, че са изправени пред редица трудности – не могат да си намерят работа, да изтеглят кредит.

Мелиса, която беше Тихомир, коментира дали полът може да е само биологичен (видео)

Адвокат Марковски подчерта, че Конституционният съд е бил категоричен. А как се отнася обществото към транссексуалните е психологически и обществен проблем.

„Конституционният съд категорично се произнася единствено по това, че Разпоредбите на Конституцията и действащото законодателство определят, че биологично родения мъж съобразно законодателството е мъж, независимо какви трансформации има”, обясни адвокатът.

Мелиса, която беше Тихомир, коментира дали полът може да е само биологичен

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции