<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147776" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Блондинка съ�...

Mercedes пуска електромобил, който ще се конкурира с Model Y на Tesla (видео)

17 Октомври 2022
0 282

Mercedes пуска електромобил, който ще се конкурира с Model Y на Tesla. Моделът EQE е SUV. Той има пробег от 590 километра и ще се предлага при начална цена от около 70 000 евро.

Изкуствен интелект възкреси Стив Джобс за интервю в подкаст (аудио)

Mercedes пуска електромобил, който ще се конкурира с Model Y на Tesla

Целта е германският автомобилен концерн да електрифицира цялото си продуктово портфолио до края на десетилетието, пише Инвестор.

SUV-ът разполага със 141-сантиметров (55,5-инчов) широк екран. А високопроизводителната AMG версия ще развива максимална скорост от 210 километра в час (км/ч).

Планове

Групата също така обяви, че нейните превозни средства ще са първите, оборудвани  с устройства, които не са на Apple, които предлагат система за съраунд звук, разработена от Dolby Laboratories.

Mercedes планира да предложи електрически версии на всички свои конвенционални модели до края на годината. След което ще представи три нови платформи, които ще се превърнат в основна на бъдещото електрическо портфолио на компанията. До 2030 г. концернът ще продава само електромобили на някои пазари, където премахването на двигателя с вътрешно горене е възможно.

За да подпомогне финансирането на това амбициозно внедряване, Mercedes планира да премахне превозните средства с по-нисък марж в полза на по-печелившите G-Wagon SUV-ове и модели с висока производителност.

Битката с Китай

SUV-ът EQE ще се произвежда в американския завод на Mercedes в Алабама. Той дебютира в Musée Rodin в Париж преди автомобилното изложение. Там липсват много западни производители на автомобили. Включително Volkswagen AG и BMW AG. Сред компании, които запълват празнините, ще бъдат редица китайски производители. Те са водени от BYD Co., най-големият производител на електромобили в страната.

Китайските производители на електромобили засилват стремежа си да разширят своето присъствие в Европа. По-рано този месец Nio Inc. обяви плановете си да започне продажби в Германия, Дания, Швеция и Нидерландия след скромен успех в Норвегия. Great Wall Motor Co. и Seres Group Co. също са част от китайския контингент, който представя свои продукти на изложението в Париж.

Mercedes пуска електромобил, който ще се конкурира с Model Y на Tesla (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции