<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150301" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Потребителит...

Meta съкращава 13% от персонала си

09 Ноември 2022
0 56

Meta съкращава 13% от персонала си, обяви главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг. Общо 11 000 от 87 000 служители в световен мащаб ще загубят работните си места. За това съобщава BBC.

Компанията притежава платформите Facebook, Instagram и WhatsApp. От няколко години тя разработва и Metaverse проекта. В изявление Марк Зукърбърг нарече съкращенията „едни от най-трудните промени, които сме правили в историята на Meta“.

Новината идва след големи съкращения в Twitter от страна на Илон Мъск, както и в друг техгигант – Apple.

Meta съкращава 13% от персонала си
iStock

За първи път в историята си Meta отчете спад в приходите

„Знам, че това е трудно за всички и съжалявам особено за засегнатите“, пише Зукърърг в изявлението. Той обвини дългосрочните очаквания за растеж, базирани на нарастващите приходи на фирмата по време на пандемията.

„Много хора прогнозираха, че това ще бъде постоянно ускорение“, пише той, „Аз също го направих, така че взех решение да увелича значително нашите инвестиции.“

Вместо това, макроикономическият спад и увеличаващата се конкуренция са довели до огромен спад в очакваните приходи.

Акциите на Meta се сринаха, а печалбите намаляха двойно

„Направих грешка и поемам отговорност за това“, отбелязва Зукърбърг.

Досега Meta е инвестирала над 15 милиарда долара във все по-спорния проект за виртуална/аугментирана реалност Metaverse.

Видео: Bloomberg Markets and Finance

Meta съкращава 13% от персонала си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции